Петър Клечков: Играем за победа във всеки мач и да носим радост на публиката


Петър Клечков: Играем за победа във всеки мач и да носим радост на публиката
Петър Клечков
23-09-2009 22:43

Балкан победи Аполон Лимасол с 99-78 в контролна среща, изиграна днес в Ботевград. Потърсихме мнението на Петър Клечков, който се завърна в родното гнездо от този сезон и ще бъде начело на ботевградския тим в дебюта им в Националната Баскетболна лига.
 
„Три части играхме с основния съства, като цяло съм доволен, но имаме все още да изчистваме грешки в защита и нападение. Надявам се до 17 откомври, когато започва шампионата да успеем да избистрим играта си и в двете фази. Стартирахме добре днес и играем добре докато сме свежи, после има лек спад, но това е може би нормално за този етап. В последната част разчитах изцяло на младите момчета и мога да кажа, че съм изключитлено доволен от тяхното представяне. Виждам, че момчетата се борят, в последната част с тях не само не свалиха разликата, но и я увеличихме с няколко точки. Чакаме сърбина Марко Янюшевич да се присъедини към тима в близките дни, все още той си вади виза за пребиваване у нас.", каза Клечков за BulgarianBasket.com.
 
Относно Иван Лилов и евентуалното негово оставане в Ботевград, Клечков заяви че се надява таланта да продължи с тима и изиграе сезона в Балкан.
„Разговарях с него 4 пъти, както и знам, че нашия президент Иван Гавалюгов е водил разговори с Лилов. Искрено се надявам да се договорят двете страни и много държа да бъде в отбора. Всички го приемат много добре – и аз, и отбора, и целия град го иска в Балкан. Чест прави и на цялото ръководство на клуба, което прави всичко възможно да се договорят финансово и Иван да остане при нас. Мисля, че и неговото желание е да играе в Ботевград и засега около 70-80 % съм сигурен, че той ще бъде в Балкан.”
 
Клечков добави още, че се радва голяма подкрепа на ботевградската общественост и това го стимулира да работи много.
„Искам да благодаря на всички, които се отнасят с голям респект към мен в Ботевград. Имам подкрепата на всички, от ръководството на клуба до всички фенове, които обичат баскетбола. Това може само да ме радва и да ме кара да се раздавам на 100 %. Мога да уверя всички, че Балкан ще играе само за победа във всеки един мач и се надявам да носим радост на най-вярната баскетболна публика в България”, допълни Клечков.
 
Балкан ще играе контрола с Вардар 2000 в събота, после се предвиждат контроли с Левски и евентуално Видабаскет преди 17 октомври, когато Балкан гостува на Черно море във Варна за мач от първия кръг на НБЛ.

Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи