Три отбора продължават без загуба на БУБА Къп


Три отбора продължават без загуба на БУБА Къп
Юниор Фруктал победи и БУБА баскет
24-09-2009 21:41

Българският Левски, както и сръбския Раднички Крагуевац и македонския Юниор Фруктал са трите отбора без загубена среща след втория ден от турнира БУБА Къп за момчета до 12 години в София. Те имат по 2 победи и са сигурни участници в полуфиналните срещи в събота, докато за последното място за влизане в четворката ще спорят БУБА баскет и Рилски спортист.
 

В най-оспорваната среща от днешната програма Левски спечели драматично с една точка разлика – 59-58 над Доростол Силистра. Това обаче не се случи толкова лесно, тъй като момчетата от Доростол имаха водеха в резултата през по-голямата част от мача, а преди началото на последната десетка дори имаха преднина от 15 точки – 53-38. В крайна сметка се стигна до драматичен финал, в който Левски надделя с минимална разлика и утре ще спорят за първото място в групата срещу сръбския представител в турнира Раднички Крагуевац.
 

Борислав Бошняков вкара 13 точки, а Румен Цанков помогна с 10 като по-голяма част от тях последния вкара в решителната последна четвърт.
 

За гостите от Силистра не помогна и отличната игра на Дамян Попов, който бе най-резултатен с 22 и напористия Искър Денев с 9 вкарани точки.
 

В същата група италианците от Монте Сан Пиетро се бориха до известно време наравно с Раднички, но в един момент по-добрия състав на сърбите се откъсна и спечели дори с разлика срещата – 68-42.
 

В група А Рилски спортист постигна първа победа след 71-32 над румънския Дан Дачиян. Възпитаниците на Борислав Трифонов си бяха взели поука от загубата вчера и днес се показаха в различна светлина. Целят отбор изигра много добър мач, а всички баскетболисти, които влязоха в игра имаха принос в разгромната победа.
 

Андрей Маринов вкара 12 точки, Николай Гелов и Кристиян Петровски добавиха по 10, а Калоян Петров се отчете със 7.
 

В последната среща от програмата за деня македонския Юниор Фруктал не пропусна да победи БУБА баскет и отново показа, че е основен фаворит за първото място в този турнир. Отборът се отличава от останалите и съвсем закономерно спечели с 84-33, с което вече е на полуфинал.
 

Две срещи будат интерес в утрешния ден, а те са БУБА баскет-Рилски спортист в битка за излъчване на последния тим от карето за първата четворка. Те ще играят от 14.00 часа, а веднага след тях е и срещата между отборите на Раднички и Левски в спор за позиция едно от група В преди полуфиналите.


ПРОГРАМА И РЕЗУЛТАТИ В ГРУПА А НА БУБА КЪП
   
ПРОГРАМА И РЕЗУЛТАТИ В ГРУПА В НА БУБА КЪП

 

КЛАСИРАНИЯ В ДВЕТЕ ГРУПИ ОТ БУБА КЪП


Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи