Лукойл Академик победи Аполон в контрола


Лукойл Академик победи Аполон в контрола
Ръсел най-полезен за Лукойл
24-09-2009 22:07 | Любомир Нешев

Българският шампион Лукойл Академик нанесе втора поредна загуба на българска земя на кипърския Аполон. След като кипърците паднаха от Балкан, днес те бяха победени от "студентите" със 103-100 в един интересен и оспорван двубой.

По време на цялата среща двата тима се движеха близко един до друг и, макар че имаше моменти, в които единия от отборите излизаше напред с добър аванс, той не успяваше да го задържи и резултата отново се изравняваше. Общо за цялата среща имаше 12 смени на лидерството, а на 4 пъти резултата бе изравняван. Най-голямата разлика в полза на Лукойл Академик бе 10 точки, а за Аполон 7.

Новина в този двубой бе и първата поява за сезона на капитана на "студентите" Тодор Стойков. Той игра общо 16 минути, в които записа 3 точки и 2 асистенции.

Днес общо шест от състезателите на Лукойл Академик записаха двуцифрен точков актив. Най-резултатен стана Айзък Уелс с 18 точки, а освен това добави и 8 борби. Добре игра и Веселин Веселинов с 16 точки, а Уокър Ръсел добави 15 и 9 асистенции.

За гостите от Кипър Стивън Бърт вкара 23 точки, а Лий Шанън 18.
 
Както и срещу Балкан не играха двама основни баскетболисти, които са контузени. Единият е с патерици, другият бе изпратен на лечение в Кипър. Именно това е причината третият от миналия шампионат на островната държава да откаже предварително планираната за събота контрола със Спартак Плевен, каза новият старши треньор - хърватина Анте Перица.

ПЪЛНА СТАТИСТИКА ОТ МАЧА ЛУКОЙЛ АКАДЕМИК - АПОЛОН

Коментари
winbet
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи