Лий остава в Никс


Лий остава в Никс
Още един сезон в Никс за Лий
25-09-2009 13:58 | Любомир Нешев

Тежкото крило Дейвид Лий остава в отбора на Ню Йорк Никс и за новия сезон. Двете страни се разбраха за договор за една година на стойност около 8 мил. долара.

Лий искаше дългогодишен контракт, но Никс се надяват да имат свободни пари за свободни агенти да следващото лято и играчът трябваше да се задоволи да остане неограчинет свободен агент за 2010 година. Миналия сезон Лий записа средно по 16 точки и 11.7 борби за общо 65 дабъл-дабъла, най-много в НБА.

Това лято той стана ограничен свободен агент, което означаваше, че Никс можеха да изравнят всяка оферта, която той получи в рамките на седем дни. Агентът на Лий каза, че предпочитанията на клиента му са били да остане в Ню Йорк, където е изкарал цялата си кариера досега.

Генералният мениджър на отбора Дони Уолш постоянно твърдеше, че тимът иска да запази Лий, но в никакъв случай с договор за повече от една година. Следващото лято се очаква да е едно от най-бурните на трансферния пазар, тъй като някой от най-добрите играчи в лигата стават свободни агенти и от Никс искаха да запазят парите си за тогава.

От клуба обявиха, че преди петък нищо няма да е официално. Тогава се очаква освен Лий да бъде обявено и преподписването с Нейт Робинсън, другият ограничен свободен агент в тима на Ню Йорк.

Коментари
winbet
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи