БУБА баскет и Левски на полуфинал


БУБА баскет и Левски на полуфинал
Георги Митровски на линията за нак.удари
25-09-2009 20:46

В един много оспорван двубой от последния ден на груповата фаза на първото издание на БУБА Къп, домакините от БУБА баскет надделяха над Рилски спортист с 50-44 и намериха място сред четирите тима на полуфиналите. Още след срещите от втория ден място в тях си бяха подсигурили Левски, Юниор Фруктал и Раднички Крагуевац.
 
Срещата между БУБА баскет и Рилски спортист премина през няколко обрата, а в края по-щастливи се оказаха възпитаниците на Емилия Кръстева. На почивката гостите от Самоков имаха аванс от 2 точки – 27-29, но през второто полувреме най-вече благодарение на Красимир Кръстев и Виктор Викторов в първата петица и на Пламен Василев, Георги Митровски и Павел Дойчинов във втората БУБА баскет се наложи, макар и с минимална разлика.
 
Митровски отново показа страхотна форма и завърши с 13 точки, Василев добави 9, но направи и доста асистенции. Освен тях двамата Викторов се отчете с 8, а Кръстев и Дойчинов завършиха с по 6 точки.
 
Много силен мач за Рилски спортист изигра Андрей Маринов, който завърши с 20 точки (от тях 2 тройки).
 
Рилски спортист играе срещу Доростол в мач за 5/6 място утре от 14.00 часа, докато БУБА баскет веднага след тях се изправя срещу Левски в полуфинал номер едно. "Сините" завършиха на първо място в група В след като биха само с 2 точки състава на Раднички Крагуевац.

ВСИЧКИ РЕЗУЛТАТИ В ГРУПА А НА БУБА КЪП
   
ВСИЧКИ РЕЗУЛТАТИ В ГРУПА В НА БУБА КЪП
 

МАЧОВЕ ЗА 5/8 МЯСТО НА БУБА КЪП
 

ПОЛУФИНАЛИ И ФИНАЛИ НА БУБА КЪП
 


Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи