БУБА баскет и Юниор е финалът на БУБА Къп


БУБА баскет и Юниор е финалът на БУБА Къп
Иван Алипиев от БУБА атакува коша на Левски
26-09-2009 20:19

Повторение на срещата от груповата фаза между БУБА баскет и македонския Юниор Фруктал е финалът от първото издание на международния турнир за деца, родени 1998 години в зала „Триадица”. В неделя е последния ден от петдневното състезание, в което участват 8 отбора от пет страни.
 

В днешните два полуфинала се срещнаха четирите най-добри отбора в турнира като в тях играха кръстосано първите и вторите от двете предварителни групи. В първата среща един срещу друг се изправиха съставите на БУБА баскет – домакин на състезанието и столичния Левски, което на практика гарантираше българско участие в утрешния финал.
 

Момчетата на Иван Гогов започнаха много добре двубоя и водеха до средата на втората част, когато БУБА баскет след две тройки на Виктор Викторов и Красимир Кръстев обърнаха резултата. Последния дори вкара и кош със сирената за край на първото полувреме. През второто полувреме БУБА баскет играха по-добре и накрая абсолютно заслужено се класираха на финал след успех с 49-33.
 

В полуфинал 2 безспорния фаворит за трофея Юниор Фруктал от Македония се наложи над сръбския Раднички Крагуевац със 75-42, което му гарантира мач за титлата утре от 12.00 часа. 
 

По-рано през деня първи успех записа силситренския Доростол, който надигра убедително румънския Дан Дачиян със 74-52, а веднага след тях и Монте Сан Пиетро от Италия взе победа за сефте след 55-49 над Рилски спортист от Самоков.
 

Левски и Раднички Крагуевац ще играят в малкия финал за 3/4 място от 10.00, а веднага след тях е финалът между БУБА баскет и Юниор Фруктал. По взаимна договореност между италианския Монте Сан Пиетро и Рилски спортист, двата тима ще изиграят допълнителен мач от 8.30 сутринта.


ВСИЧКИ РЕЗУЛТАТИ В ГРУПА А НА БУБА КЪП
   
ВСИЧКИ РЕЗУЛТАТИ В ГРУПА В НА БУБА КЪП
 

МАЧОВЕ ЗА 5/8 МЯСТО НА БУБА КЪП
 

ПОЛУФИНАЛИ И ФИНАЛИ НА БУБА КЪП


Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи