Балкан разгроми с 34 точки Вардар Скопие


Балкан разгроми с 34 точки Вардар Скопие
Бозов най-резултатен с 20 точки(сн. Любо Георгиев)
26-09-2009 21:19 | Botevgrad.com

В контрола, играна тази вечер в Ботевград, баскетболният отбор на Балкан надигра категорично Вардар Скопие с 89-55. Превъзходството на домакините се изрази ярко още през първата част, в която играчите на македонския тим отбелязаха едва 6 точки и тя завърши 28-6 за Балкан. Авансът на зелените продължи да расте лавинообразно и във втората четвъртина - в средата й резултатът вече бе 42-15.
 
През третата тимът на Вардар се опита да се върне в мача и започна да топи пасива си, като успя да го смъкне до 13 точки. В последната четвъртина, обаче, домакините бързо доведоха преднината си отново над 20 точки, а след последната сирена резултатът бе 89-55.
 
Йордан Бозов отбеляза 20 точки за 26 минути игра с отличен процент стрелба. С 14 точки  завърши Илко Нанев, с 13 точки и 5 асистенции бе Иван Лилов.
 
За гостите от Вардар единствен с двуцифрен актив бе Тони Грънчаров, вкарал 12 точки.
 
Балкан превъзхождаше и в стрелбата - 47% за 2 точки и 42 от тройката, и в борбата под кошовете - спечели 10 борби повече, има и 18 асистенции срещу 12 за Вардар.
 
Старши треньорът Петър Клечков не скри задоволството  от играта на своя тим. "Наистина играхме добре - и в защита, и в нападение. Направихме обаче и грешки. Като цяло обаче съм доволен", каза той веднага след края на мача.

ПЪЛНА СТАТИСТИКА ОТ МАЧА БАЛКАН - ВАРДАР ОСИГУРУВАНЕ

Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи