Лукойл бие Звезда в Пирот


Лукойл бие Звезда в Пирот
Стойков вкара 21 точки на Звезда
27-09-2009 20:07

Лукойл Академик спечели турнира в сръбския град Пирот след като надигра на финала Цървена Звезда с 87-83. Двата тима, които играха преди време помежду си в турнира на УЛЕБ изиграха един хубав мач за радост на зрителите, дошли в спортна зала Кей в Пирот. Снощи Цървена Звезда победи друг български тим – Рилски спортист, за да стигне до финала на турнира, докато Лукойл Академик си поигра с КК Пирот за разгромното 101-45.
 
В тази среща за „студентите” избухна техния капитан Тодор Стойков, който завърши с 21 точки. Един от новите гардове в тима – сърбинът Бранко Миркович добави 19 за успеха на Лукойл Академик.
 
В редиците на Цървена Звезда Елмедин Киканович вкара 22, а Борис Бакич се отчете с 21 точки.
 
„Студентите” губеха на почивката с 12 точки – 37-49, но след силна трета четвърт (30-15) се върнаха в играта и до самия край срещата бе доста оспорвана. В крайна сметка с по-здрави нерви се оказа българския тим, който извоюва ценната победа.
 
На трето място завърши друг български отбор – Рилски спортист, който макар и трудно се наложи над домакините от Пирот със 79-73.
 
Шампионът на България се завръща у нас, където от вторник идната седмица ще участва в турнира „45 години Самел” в Арена Самоков.

ПЪЛНА СТАТИСТИКА ОТ МАЧА ЦЪРВЕНА ЗВЕЗДА - ЛУКОЙЛ АКАДЕМИК

Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи