Александър Тодоров: Дали бих приел за националния - защо не...


Александър Тодоров: Дали бих приел за националния - защо не...
Александър Тодоров
28-09-2009 15:39

Старши треньорът на баскетболния Рилски спортист Александър Тодоров бе част от пресконференцията, която клуба даде преди началото на международния турнир „45 години Самел” в Самоков. Той заяви, че според него отборът е по-добър от миналогодишния и добави:
"Както винаги пред нас задачите са да бъдем сериозен отбор, направихме сериозна селекция и мисля, че сме по-добри от миналата година. Имахме проблеми на поста център, Сантош изигра един мач срещу нас и благодарение на него се продаде на друго място, Торо ни създаваше проблеми, Бойко Младенов също. Винаги губехме борбата под коша, но сега мисля, че с привличането на Бърджис сме по-добре. В мача с националния отбор и на този с Цървена Звезда дори имахме по 4-5 борби повече от тях и мисля, че така ще бъде и през годината. Доволен съм много от Давидов и Найденов. И двамата са добри заместници на напусналите ни играчи от миналата година. Сега трябва да направим така, че да играем добре и да печелим – както у нас, така и в Балканската лига."
 
Тодоров каза още, че с удоволствие би водил националния ни тим за мъже и би приел подобна оферта от федерацията. Македонецът, който вече има български паспорт обаче отсече, че не би участвал в конкурс за поста.
 
„Абсолютно бих приел да водя България. В конкурс не бих участвал. Ако федерацията ме покани, аз бих се наел да работя с националния отбор, въпреки че по този въпрос може да се говори само хипотетично. Още няма нищо официално за решението на Пини Гершон. Може би не е толкова коректно от моя страна да говоря по този въпрос, но хипотетично – да, за мен ще е удоволствие. Мисля, че следващата година в националния отбор от Рилски спортист трябва да има двама играчи в стартовата петица и мисля, че ще има”, коментира още Тодоров.

Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи