Петър Георгиев: Никой отбор не е застрахован от загуба от Рилски спортист


Петър Георгиев: Никой отбор не е застрахован от загуба от Рилски спортист
Петър Георгиев - шефът на Рилски спортист
28-09-2009 16:18

„Много трудно се правят такива неща в днешно време. Но ние решихме тази година по случай 45-годишнината на фирма Самел, която е сред водещите не само в България, но и в много други държави да организираме един малко по-сериозен турнир на клубно ниво. Такъв, който отдавна не е правен в България. Поканили сме добри български и чуждестранни отбори и в същото време се надяваме този турнир да стане традиционен”, заяви президентът на баскетболния Рилски спортист Петър Георгиев преди турнира „45 години Самел”, който започва от утре в Арена Самоков в града.
 
Надпреварата започва утре в Арена Самоков с мачовете Рилски спортист-Левски от 18 часа, а веднага след тях е и срещата между отборите на АЕК Ларнака -Лукойл Академик. Участват още македонския Фени Индустри и сръбския КК Пирот.
 
„Никога не съм поставял задачи и цели на отбора, че непременно трябва да станат първи, втори или трети. Искам момчетата да се раздават и да играят хубав баскетбол. По-добре да стане като миналата година. Вчера се върнахме от един турнир в Пирот, където играхме срещу Цървена звезда и се представихме добре. Даже ни питаха защо не сме ги поканили на турнира, което за мен е едно признание, че вършим нещата както трябва и хората се собразяват с нас. Бях поласкан”, добави още Георгиев. „Никой отбор не е застрахован от загуба от Рилски спортист. Всички отбори у нас сме ги били, вече не сме случаен отбор и всеки трябва да се съобразява с нас.”
 
Относно евентуално участие в евротурнирите догодина Георгиев каза, че все още е рано и ако отборът докаже, че заслужава такова място може и да се случи.
„Защо не. Ние развиваме баскетбол от 16 години и никога не сме били само на олимпийския принцип – дайте да участваме. Но нека да играем красив баскетбол и доставяме удоволствие на зрителите. Да не казваме хоп преди да сме прескочили трапа. По-добре да стане като миналата година, когато приехме поканата да участваме в Балканската лига и накрая я спечелихме. Апетита идва с яденето”, допълва Георгиев.
 
Шефът на Рилски спортист каза още, че турнирът в Пирот е изцяло организиран от общината, докато в Самоков всички средства и цялата организация е изцяло от клуба. Награди ще има за всички отбори от първо до трето място.

Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи