Втори успех за Черноморец над Сливен


Втори успех за Черноморец над Сливен
Черноморец (сн. Bourgasfootball.com)
30-09-2009 03:32

Бургаският Черноморец би за втори път Сливен в рамките на няколко дни. Този път двата тима изиграха контрола в зала „Васил Левски” в Сливен, но крайния резултат отново бе в полза на Черноморец83-58.
 
Отборите от Бургас и Сливен си размениха местата и от новия сезон бургазлии ще бъдат част от Националната Баскетболна Лига, докато Сливен ще участва в А група. Поради тази причина Черноморец направи далеч по-добра селекция преди новия сезон и в момента е с класа над съперника си. Въпреки това, момчетата на старши треньора Събин Маринов играха добре през първите три части и не позволяваха на Черноморец да се откъсне сериозно в резултата. Голямата разлика в полза на гостите се натрупа в последната десетка, която Черноморец спечели с 28-11.
 
За Сливен дебют пред собствена публика направиха трима от новопривлечените състезатели – Борислав Генков (13 точки и 10 борби), Максим Генов (6 точки) и Иван Хорозов. Дабъл дабъл направи и Андреан Илчев – 12 точки и 10 борби.
 
За гостите от Бургас четирима завършиха с двуцифрен точков актив, а с най-много бе участника в юношеския мач на звездите на ФИБА Европа – Емил Бинев със 17 точки. Мартин Дурчев добави 15, Пламен Алексиев 14, а Атанас Пенев 12.
 
Старши треньорите и на двата тима -  Дечо Коешинов на гостите от Бургас и Събин Маринов на домакините от Сливен използваха всичките си състезатели в тази контрола.
 
В петък Черноморец пътува до Варна за нова приятелска среща, този път с Черно море.

ПЪЛНА СТАТИСТИКА ОТ МАЧА СЛИВЕН - ЧЕРНОМОРЕЦ

Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи