Женският Дунав спечели Купа Русе


Женският Дунав спечели Купа Русе
Дунав победи в турнира за Купа Русе
30-09-2009 03:48

Русенският Дунав Еконт Експрес спечели Купа Русе след като победи и втория румънски отбор, участник в турнира – Крайова със 102-64. Срещата премина изяло под диктовката на момичетата на Георги Божков, които не оставиха никакви съмнения в по-голямата си класа и с лекота заслужиха първото място в този предсезонен турнир. След като водеха с 21-13 в края на първата десетка, русенки подложиха на силна защита своите гостенки от Румъния, което доведе до 31-6 в тяхна полза само във втарата четвърт. Така още на почивката изхода от двубоя бе предрешен, а това даде възможност на Божков да пусне почти всички състезателки в игра.
 
Отличи се вискоата Даниел Бърджин с дабъл дабъл – 19 точки и 11 борби. Наталия Топалова не отстъпваше на американката в подкошието и успя да добави 18 точки и 7 овладени топки. Наталия Ануфриенка и Елена Йоловска пък добавиха по 14 точки, въпреки че българката игра почти двойно по-малко от баскетболистката от Беларус.
 
За гостенките от Крайова Ашли Хъф завърши със 17 точки, а само Британи Минго от всички останали състезателки се разписа с двуцифрен актив от точки – 14.
 
Крайова завърши на второ място, а трети останаха Телеорман от Александрия.

ПЪЛНА СТАТИСТИКА ОТ МАЧА ДУНАВ - КРАЙОВА

Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи