Сергей Цветков ще играе в Македония


Сергей Цветков ще играе в Македония
Сергей Цветков
30-09-2009 16:45

Българският гард Сергей Цветков ще играе за македонския Фени Индустри. След един успешен сезон, първо с екипа на ЦСКА, а след това и с този на Дунав 2007, Цветков реши да пробва късмета си в чужбина. Първоначално в края на лятото Австрия бе вариант, където 198-сантиметровият гард да продължи кариерата си, но впоследствие той се озова в Македония в клубът с доста солидни успехи в последно време – Фени Индустри от Кавадарци.

Цветков бе взет в ЦСКА от родния му тим Септември през сезон 2007/2008 от Росен Барчовски и наложен от него в мъжкия състав на армейците. След като треньорът бе прогонен от новите собственици на клуба и пое към Русе, младока го последва и завърши миналия сезон в тима на Дунав 2007.

През пролетта Цветков изигра 9 мача с екипа на русенци и завърши със средно по 16.0 точки, 5.9 борби и 3.7 асистенции за 30.9 минути на мач. Отборът му пък завоюва бронзовите медали в мъжката А група.
 
Сега Цветков ще играе за първи път в чужбина и ще се стреми да се наложи в един много добър клуб със солидна репутация в Македония.

Коментари
winbet
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи