Христо Петков играч на датския SISU Копенхаген


Христо Петков играч на датския SISU Копенхаген
Христо Петков (сн. Campbelsville)
30-09-2009 17:06 | Botevgrad.com

От този сезон възпитаникът на школата на Балкан Христо Петков е играч на отбора от висшата баскетболна лига на Дания Ligaen - SISU от столицата Копенхаген. Тази година той завърши обучението си в САЩ в университета Campbelsville, чийто баскетболен тим се подвизаваше в дивизия NAIA.
 
След като се завърна от Щатите в родния си Ботевград, той поддържаше форма с мъжкия тим на родния Балкан. След това замина за Дания, където записа магистратура в университет от датската столица. Пред 24-годишния ботевградчанин не стои езиковата бариера. Ицо научи датски при едногодишиния си престой в град Холбек преди 6 години, като същевременно игра и в местния баскетболен отбор. След още една година в шампионата на Норвегия той стана студент в Chaminade university на Хаваите, а след една година се премести в Campbelsville.
 
Шампионатът на Дания вече започна. В първия кръг отборът на Христо Петков SISU Копенхаген победи като домакин Randers Cimbria с 94-90. Тази година SISU смени треньора си и привлече още шестима нови играчи. Двама от тях са от Литва -  Томас Ринкевичус (178-G-78) и Миндаугас Калвелис (205-C-80), един американец  - Майкъл Кърс (195-G-83, ирал в NCAA, център от Румъния - Томас Солтау (210 см), останалите две нови попълнения са датчани.

Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи