Лесна победа за Левски, печели първото място в група А


Лесна победа за Левски, печели първото място в група А
Левски с втора победа в Самоков
30-09-2009 23:05

Левски спечели група А от турнира „45 години Самел” в Самоков след лесна победа над сръбския КК Пирот със 122-41. По този начин те завършиха груповата фаза с две победи и без загубен мач. Утре е последната среща от нея между отборите на Рилски спортист и КК Пирот, а победителят в нея ще завърши на второ място в групата. С днешната победа Левски се класира за финала на турнира, който по програма е в петък и след него ще стане официалното закриване. Съперник на „сините” на финала ще бъде победителят от другата група, която днес се завърза много след като македонския Фени надигра Лукойл Академик.
 
За Левски освен Стефан Георгиев и Бойко Младенов не взеха участие двама от американците в тима – Джейсън Смит и Арън Харпър, както и Станислав Славейков. В тяхно отсъствие играха общо 8 баскетболисти, от които 6 завършиха с двуцифрен точков актив. Най-много вкара Илиян Евтимов – 31, а освен това той грабна 10 борби и подаде 5 асистенции за коефициент от 41 пункта.
 
Доналд Коул добави 25 точки, Асен Великов 16 точки и цели 8 отнети топки, а Златин Георгиев завърши с 15 точки, 6 асистенции и 5 борби. Дебют на този турнир със синия екип направиха младите надежди Искрен Иванов и Никола Гайдаджиев. Последният дори реализира 13 точки, от които 2 тройки.
 
Сръбският тим, който преди няколко дни загуби с разлика от 56 точки у дома от Лукойл Академик явно не отговаря на класата на останалите силни тимове в този предсезонен турнир.

ПЪЛНА СТАТИСТИКА ОТ МАЧА ЛЕВСКИ - КК ПИРОТ
 
ПРОГРАМА ЗА ГРУПА А НА ТУРНИРА "45 ГОДИНИ САМЕЛ"
 
ПРОГРАМА ЗА ГРУПА В НА ТУРНИРА "45 ГОДИНИ САМЕЛ"

ВРЕМЕННИ КЛАСИРАНИЯ В ДВЕТЕ ГРУПИ НА ТУРНИРА "45 ГОДИНИ САМЕЛ"
  
ИНДИВИДУАЛНА СТАТИСТИКА ОТ ТУРНИРА "45 ГОДИНИ САМЕЛ"
 
ОТБОРНА СТАТИСТИКА ОТ ТУРНИРА "45 ГОДИНИ САМЕЛ"
 

Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи