Женският Тони 7 с ново попълнение


Женският Тони 7 с ново попълнение
Антоанета Стойкова
01-10-2009 10:42

Антоанета Дамянова Стойкова е най-новото попълнение на женския Тони 7. Баскетболистката, която ще навърши 20 години в края на следващия месец ще подсили тима от Сливен през новия 2009/10 сезон. Тя е висока 178 сантиметра и играе на позиция гард-крило. 
 
Стойкова за последно игра през сезон 2007/08 в тима на Черно море Одесос. В 14 срещи с женския представителен отбор на този клуб тя постигна отличните 16.4 точки и 5.6 борби средно на мач в шампионата на А група. Освен това тя бе част и от подрастващите в клуба от Варна. На финалите за девойки в Бургас пък бе една от най-добрите състезателки със средно по 22 точки в 5 изиграни срещи. Срещу русенския Дунав в мач за 3/4 място Стойкова бележи 38 точки и е в основата на спечелените бронзови медали.
 
Тони 7 се подготвя за квалификациите за влизане в женската Национална лига, които стартират след по-малко от седмица в София. Там сливенските момичета ще имат за съперници Славия, Миньор Перник и НСА, а от четири възможни само първите два ще се класират в елитната група. Останалите на трето и четвърто място ще играят в по-долната – А група.
 
Старши треньорът на тима Ивайло Христов сподели, че се радва на привличането на Антоанета Стойкова и се надява тя да помогне за влизането на отбора в женската Национална лига. Последната се включи добре в контролните срещи, изиграни от сливенския тим срещу един от фаворитите в шампионата Лукойл Нефтохимик.

Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи