Георги Младенов: Очаквам много интересно първенство


Георги Младенов: Очаквам много интересно първенство
Георги Младенов (сн. Bulgarianbasket.com)
02-10-2009 23:48 | Gong.bg

Старши треньорът на Лукойл Академик Георги Младенов определи като полезни мачовете на приятелския турнир в Самоков, където „студентите” заеха трето място след победа над домакина Рилски спортист в малкия финал. Младенов си пожела през предстоящия шампионат в България да има хубави мачове, и заяви, че тази година първенството ще е много по-интересно.


„Стана добър мач, в който и двата отбора направиха горе-долу предпоследни проверки преди началото на първенството. Опитахме се да играем по-добре в защита, защото, особено в последния мач, ние вкарваме по 90-100 точки, а ни вкарват 106 и губим мачове, които не се полага да губим. Полезна проверка,” каза младият специалист след срещата с Рилецо за третото място, завършила 83-75.
 
„Американците вдигат нивото, става по-интересно, по-атрактивни са, привличат повече публика. А и българските играчи в по-голяма конкуренция, могат да израснат повече, тези които имат качествата и таланта,” каза за своите нови три попълнения от САЩ Младенов.
 
За надпреварата в Самоков, той добави:„Перфектна организация. Стана един празник и за отбора, и за града на Самоков. Тези проверки са полезни не само за нас, а за всички отбори, които бяха тук.”
 
Новият сръбски стрелец в тима на Лукойл Марко Джерасимович не игра на турнира, заради оплаквания от т.нар. футболна болест. Днес той бе по екип, но Младенов се пошегува, че е бил съблечен само заради официалните снимки на тима, направени преди мача. „Той има възпаление на адукторите, смятам, че до една седмица ще бъде готов. Възстановява се, почти е готов, но не исках да го хвърляме, все пак не е тренирал от осем дни. Ще почине още малко и от понеделник се включва на лагера в Правец,” обясни за Джерасимович наставникът.
 
Младенов разказа и малко за турнира в Пирот, където Лукойл надигра Цървена звезда: „Играхме добре, особено в мача със Цървена звезда, това бе отборът, с който си заслужаваше да играеш. Играхме и добър мач с Пирот, поздравления за тях и за Светислав Пешич, който се опитва да им помага. Турнирът бе хубав. Самоков също направиха силен мач срещу Звезда. Това обаче нищо не значи, в тези мачове ние треньорите трябва да си проверим играчите и да видим докъде сме стигнали с подготовката.”
 

„От понеделник до петък сме в Правец, в събота заминаваме за Кипър, където играем три мача, и на 17 октомври започва първенството. Смятам, че тази година първенството ще бъде много по-интересно, много отбори се изравниха. Ще гледате хубави мачове – така си мисля, така се надявам, така искам да бъде, пък Господ ще покаже кой какво е правил и как се е подготвил,” завърши Георги Младенов.


Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи