Албена Бачкова се завърна в Славия


Албена Бачкова се завърна в Славия
Бачкова се завърна в Славия
04-10-2009 12:04

Албена Бачкова ще играе отново в Славия след като се завърна при „белите” преди баражите за влизане в Националната лига при жените. Ветеранката бе в Берое 07 през последните няколко години и бе основна фигура на старозагорския тим. С тях печели един сребърен и три бронзови отличия в шампионата, както и две втори и две трети места в турнира за купата на България.
 
Миналата година Бачкова игра в 33 срещи за Берое 07 и завърши с 8.7 точки, 2.7 асистенции и 1.8 борби за 27.1 минути игра.
 
Старши треньорът на отбора Надка Голчева ще разчита на момичета от школата на клуба, а освен Бачкова новите имена са Ана Стойкова и Михаела Дилова от НСА, както и Александра Делчева и Теодора Ралева. Инетересното при Делчева е, че тя е бивша волейболистка, висока 202 сантиметра и е изявила желание да премине в баскетбола. Това, разбира се може само да ни радва като се имат предвид последните резултати между представителните тимове на страната ни в тези два спорта.
 

Славия започва баражите за влизане в Националната лига идната сряда. В тях, освен тях ще участват други 3 отбора – Тони 7, НСА и Миньор Перник. Първите два влизат в лигата за сезон 2009/10, а последните два ще вземат участие в по-долната, така наречена А група. Турнирът ще се играе от 7 до 9 октомври в зала „Христо Ботев” в столицата.


Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи