Роксана Йорданова с победа в бг-дербито в Италия


Роксана Йорданова с победа в бг-дербито в Италия
Орвието начело след два кръга
04-10-2009 13:31 | Любомир Нешев

Българско дерби имаше във втория кръг от италианската Серия А2 Юг. Фотоаматоре Флоренция с Лиляна Илиева в състава загуби у дома от Орвието на Роксана Йорданова, а в същото време третата българка в лигата Димана Макариева и нейният Помеция бяха победени от Дукато Лука.

Тимът на Орвието спечели гостуването си във Флоренция с 52-43. Първото полувреме бе равностойно и завърши 22-23 в полза на гостите, а през второто те успяха да увеличат с малко преднината си и да я удържат до края. За отбора на домакините 35 минути игра Лиляна Илиева. Младата българка завърши с 14 точки и 4 борби. Тя бе единствената от своя отбор завършила с повече от десет точки. Другата българка в този двубой Роксана Йорданова бе титуляр за своя отбор и игра общо 36 минути. Тя сред най-добрите за своя отбор и бе в основата на успеха за тима си. Йорданова приключи срещата с 11 точки и 4 борби.

Отборът на Помеция загуби гостуването си на Дукато Лука с 55-43. Гостенките спечелиха първата част, но в следващите три не успяха да се противопоставят на своя домакин и загубиха двубоя. Макариева бе титуляр за своя отбор и игра общо 36 минути и завърши с 11 точки, 6 борби и 5 откраднати топки.

След втория кръг Орвието има две победи и е начело в класирането до този момент. Помеция е с победа и загуба, а Фотоаматоре е на последно място с две загуби.

Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи