Лукойл Нефтохимик победи Берое 07 в Турция


Лукойл Нефтохимик победи Берое 07 в Турция
Берое 07 загуби от Лукойл
04-10-2009 15:59 | Желязко Динев

Днес двата български тима в турнира за жени в турския град Самсун - Берое 07 и Лукойл Нефтохимик, се изправиха един срещу друг и с успеха се поздравиха бургазлийки с 91:80. Въпреки 11-точковата разлика обаче двубоят бе изключително равностоен и през цялото време авансът на някои от съставите не надвишаваше 5-7 точки. Благодарение на повечето опит и най-вече на феноменалната американка Трейси Едуардс (завършила с 42 точки) шампионките стигнаха до победата. Фрида Айли също се представи на отлично ниво и вкара 24 точки в беройския кош. За старозагорки най-резултатна беше Нели Пашева с 23. Ани Римпова добави 22. Още 3 баскетболистки от старозагорския клуб завършиха с двуцифрен точков актив – Петя Джамбазка (12), Златина Калоферова (11) и Мария Желязкова (10).
 
Двубоят започна с лек превес на Лукойл Нефтохимик, които постепенно трупаха аванс в своя полза и успяха да поведат с 6 точки след първата част – 25:19. Играта на старозагорки потръгна в средата на втората четвърт, когато те заиграха по-стабилно в защита, а под противниковия кош почти нямаше пропуски. Почивката дойде при 38:36 за бургазлийки.
 
Третата част беше най-равностойна и водачествтото в нея непрестанно се сменяше. В крайна сметка Фрида Айли в самия край вкара 2 точки за тима, воден от Петко Маринов и резултатът пак бе в полза на шампионките 64:63. Всичко трябваше да се реши в заключителните 10 минути, в които ″белите″ бяха по-свежият отбор, грешаха по-малко, пък и разполагаха с Трейси Едуардс, която беше безгрешна под коша на старозагорки. 3 минути преди края авансът на Лукойл Нефтохимик стана 10 точки и те спокойно доиграха срещата без да са особено притеснявани от съперничките си.

Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи