Ямбол надигра Левски на старта на "Петър Майсторов"


Ямбол надигра Левски на старта на "Петър Майсторов"
Ямбол стартира с победа (сн. BulgarianBasket.com)
04-10-2009 23:00

Пред собствена публика Ямбол тръгна с победа на турнира „Петър Майсторов” и показа, че тази година ще играе по значителна роля в шампионата. Възпитаниците на Иван Чолаков надиграха Левски с 92-83 като на моменти разликата достигна и 16 точки в тяхна полза.
 
Левски успя да спечели единствено първата четвърт с 24-23, но през останалото време домакините имаха изразено предимство и водеха в резултата. Накрая „сините” успяха да свалят разликата до 9 точки, но не можаха да направят нищо повече от почетна загуба в дебюта си на този турнир в Ямбол. Само преди няколко дни играчите на носителя на купата на страната спечелиха убедително друг силен турнир, в Самоков. Но сега, за да дублират този успех ще трябва да разчитат и на помощта на някой от другите два тима в ЯмболСпартак Плевен или Черно море.
 
Много силен мач за Ямбол изигра националът Димитър Ангелов, който завърши с най-много отбелязани точки за своя тим – 19. Той хвана 9 борби и отне 2 топки от съперника. Станислав Говедаров добави 17, а Стоян Петков влесе като резерва и сбърка в само един наказателен удар за общо 15 точки. Македонското попълнение на ямболии Златко Гоцевски се разписа с 11 точки (3 тройки), а отдолу под коша раздаде и 5 „чадъра” на гостите от София. С изключение на Иван Марчев, всички от домакините се разписаха сред стрелците в тази среща.
 
Ямбол направиха цели 25 технически грешки и въпреки това победиха в края. Това се дължи най-вече на надмощието им в борбата под коша – 34-25 овладени топки в тяхна полза, както и на по-добрата им стрелба от всички позиции на полето – за 1, 2 и за 3 точки. Играчите на Левски пропуснаха 10 наказателни удара (14 от 24 или 58 %), а и стрелбата им от тройката не спореше – (5 от 17 – само 29 %).
 
Васил Евтимов вкара най-много за Левски – 18 точки, Арън Харпър добави 16, а Стефан Георгиев влезе като резерва и завърши с 11 точки. Крилото Доналд Коул игра само 11 минути след като натрупа лични нарушения и трябваше да престои по-голяма част от времето на скамейката. Той завърши с 4 точки, а другата „четворка” на „сините” Илиян Евтимов не влезе в игра въобще вследствие разтежение от турнира в Самоков.
 
Един от най-интересните моменти в срещата се случи в края на третата част, когато Асен Великов отбеляза тройка от фала на собствения си кош. Той успя да намали разликата до 69-60 – 9 точки за домакините преди началото на последната десетка. Това се оказа и крайната разлика в този мач след като и двата тима си вкараха равен брой точки в последните 10 минути.
 
Утре Левски играе с Черно море от 17.00 часа в мач номер едно от програмата на турнира „Петър Майсторов”. Веднага след тях е двубоят между Ямбол и Спартак Плевен.

ПЪЛНА СТАТИСТИКА ОТ МАЧА ЯМБОЛ - ЛЕВСКИ
 
ПРОГРАМА ОТ ТУРНИРА „ПЕТЪР МАЙСТОРОВ”
 
ВРЕМЕННО КЛАСИРАНЕ ОТ ТУРНИРА „ПЕТЪР МАЙСТОРОВ”
 
ИНДИВИДУАЛНА СТАТИСТИКА ОТ ТУРНИРА „ПЕТЪР МАЙСТОРОВ”
 

ОТБОРНА СТАТИСТИКА ОТ ТУРНИРА „ПЕТЪР МАЙСТОРОВ”


Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи