Черно море запази шанс за трофея "Петър Майсторов"


Черно море запази шанс за трофея "Петър Майсторов"
Уеб вкара 31 точки за Черно море (BulgarianBasket)
05-10-2009 19:34

Черно море победи за първи път в турнира „Петър Майсторов” в ямболската зала "Диана", докато Левски все още няма успех след два изиграни мача. След като загуби вчера само с точка разлика от Спартак Плевен, тимът от Варна се наложи с 96-92 над Левски и остана в битката за трофея. Преди началото на втората среща от днешната програма между Ямбол и Спартак Плевен, само отборът на Левски няма никакви шансове да спечели първото място след като инкасира две загуби от две възможни.
 
Началото на мача не предвещаваше такъв край. Левски започна много по-добре, след 10 минути игра имаше аванс от 27-16, а на моменти разликата дори стигна и 13 точки в тяхна полза. „Моряците” в този момент заиграха по-добре и бавно започнаха да смъкват разликата, която на почивката все още бе в полза на Левски – 45-50.
 
Бяха изминали точно 3 минути от второто полувреме, когато на таблото светна 53 равен, а само минута по-късно Черно море поведе за първи път с 58-57. Разликата в полза на момчетата на Даниел Димитров дойде в края на третата част, когато те имаха преднина от 7 точки – 78-71. Оттук до края на мача Черно море диктуваше темпото и не позволи на Левски да се доближи на повече от 4 точки разлика, което се оказа и крайния резултат в срещата – 96-92.
 
За победителите Ерик Уеб бе най-резултатен с 31 точки, а освен това американецът хвана 6 борби и подаде 4 асистенции. Пореден силен мач за Крум Дойчинов, завършил с 18 точки, както и на Павелс Веселовс с 15 точки преди да излезе за изконсумирани нарушения.  За отбора на Левски най-добре игра Асен Великов, който завърши с 23 точки, 5 отнети топки и по 4 борби и асистенции. Американецът Доналд Коул добави 22 точки и 6 борби, но другото ново попълнение – сънародникът му Арън Харпър нямаше ден и не сполучи в нито една от стрелбите си за две (0/10) и три (0/1) точки. Той отбеляза 9 точки, всичките от наказателната линия.
 
Утре Левски играе със Спартак Плевен от 16.00 часа в последен мач от този турнир, докато Черно море ще срещне домакините от Ямбол в среща, която може би ще се окаже и финал на този предсезонен турнир два часа по-късно.

ПЪЛНА СТАТИСТИКА ОТ МАЧА ЧЕРНО МОРЕ - ЛЕВСКИ
 
ПРОГРАМА ОТ ТУРНИРА „ПЕТЪР МАЙСТОРОВ”
 
ВРЕМЕННО КЛАСИРАНЕ ОТ ТУРНИРА „ПЕТЪР МАЙСТОРОВ”
 
ИНДИВИДУАЛНА СТАТИСТИКА ОТ ТУРНИРА „ПЕТЪР МАЙСТОРОВ”
 

ОТБОРНА СТАТИСТИКА ОТ ТУРНИРА „ПЕТЪР МАЙСТОРОВ”


Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи