Ивайло Христов: Всеки може да изненада другия


Ивайло Христов: Всеки може да изненада другия
Христов по време на тайм аут(сн. Bulgarianbasket)
06-10-2009 10:16

Човекът-оркестър в женския баскетбол в Сливен Ивайло Христов се надява отбора на Тони 7 да играе красив баскетбол не само на квалификацията за влизане в Националната женска лига, но и по време на цялото първенство.
 
-Какви са вашите очаквания от този турнир и по принцип от новото първенство?
-Очакванията са ми не само на тези квалификации, но и през цялата година да играем добър баскетбол. За нас ще има полза, независимо къде ще играем – в лигата или в А група. За нас е най-важното момичетата да покажат израстване в своето развитие. Не тръгваме с голяма кошница, важно е да играем красив баскетбол, да се раздаваме на терена, всеки да дава всичко от себе си, а те резултатите ще дойдат от само себе си.
 
-Вашият коментар по формата на провеждане на новия шампионат?
-Според мен трябваше да остане предишния формат като миналата година, всеки да има възможност да играе с най-добрите отбори в България. За моите момичета тези срещи със силните са изключително важни, нищо че губим. Сега по новата схема, ако отпаднем няма да имаме тази възможност. Може би бе по-правилно да играем без баражи, в обща група както миналия сезон и на нова година да се разделим на две групи за втората част от сезона.
 
-Какво трябва да се направи, за да тръгне женския баскетбол в правилна посока?
-Нужна е драстична промяна, да се започне с реформа в системата за подготовка при подрастващите. Трябва да се отдели повече внимание за подготовка на добри треньори, които имат желание за работа, да се провеждат семинари за тях и да бъдат добре финансирани. Политиката на БФБ трябва да бъде такава, че да подпомогне развитието на подрастващите, както и клубовете с традиции в баскетбола за възвръщане на предните позиции на женския ни баскетбол.
 
-Кой е фаворит за спечелване на баражите за попълване на женската лига?
-Тони 7 (смее се). Мисля, че всички отбори ще са добре подготвени и всеки може да изненада другия. Надявам се и ние да се намесим в битката за влизане в лигата.

Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи