Стартира най-масовото ученическо спортно състезание - "Млади надежди - есен 2009"


Стартира най-масовото ученическо спортно състезание - "Млади надежди - есен 2009"
Момент от миналогодишното състезание
07-10-2009 08:32 | Botevgrad.com

В четвъртък - 8-ми октомври, стартира поредното издание на станалия вече традиционен ученически баскетболен турнир "Млади надежди", организиран от баскетболен клуб "Балкан" съвместно с ръководствата на основните училища в Ботевград. В турнира отново ще вземат участие ученици от паралелките от 4-ти до 7-ми клас на ботевградските учебни заведения. Системата на провеждане на ученическото първенство остава непроменена, като отборите от всяка възраст са разделени в две групи, където играят всеки срещу всеки. Победители от всяка група играят полуфинален двубой с класиралите се на второ място от другата, като победителите от тези срещи се изправят един срещу друг за определянето на най-силния ученически отбор в Ботевград на съответната възраст.


Съставите на отборите може да са от неограничен брой ученици от един клас, като се допуска участие както на момчета,  така и на момичета. Единственото условие е, разбира се, на игралната площадка да има по 5 състезатели от отбор едновременно, както е според баскетболните правила.
 
В това издание на турнира ще се включат 38 ученически отбора и общо над 400 деца. За всички участници, както досега, има осигурени награди от основния спонсор на проявата - регионалния информационен лидер botevgrad.com.
 
Срещите ще се провеждат на спортните площадки до спортна зала "Балкан", а при лошо време двубоите ще се играят в залата и в салоните на училищата.
 

Разпределението на групите и пълната програма на турнира "Млади надежди - есен 2009"


Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи