Стойков: Беше уникално удоволствие да работя с Пини


Стойков: Беше уникално удоволствие да работя с Пини
Тодор Стойков (сн. BulgarianBasket.com)
08-10-2009 01:23 | Gong.bg

Най-добрият баскетболист на България в последните години Тодор Стойков сподели, че е щастлив човек, след като през лятото се ожени за половинката си Деница. Капитанът на националния ни тим и на шампиона Лукойл Академик бе гост в Шоуто на Слави и сподели, че макар да прекратява кариерата си в държавния ни състав, продължава на клубно ниво.
 
Стойков бе категоричен, че за него е било уникално удоволствие да работи с треньора Пини Гершон. На въпрос на водещия за селекционера и представянето на България на Европейското първенство в Полша Тодор Стойков отсече:
„За мен беше едно уникално удоволствие. Такъв човек в българския баскетбол в последните 50 години не е имало. Няма баскетболист от всички в отбора, който да е бил с по-успял треньор. За мен беше уникално удоволствие да работя с такъв професионалист. Колкото до това, че не успяхме да спечелим нито един мач на Европейското - такива са реалностите. За нас беше успех, че се класирахме на първенството. Просто на национално ниво, от отборите, срещу които играхме, нашият е най-слаб. Миналата година никой не ни казваше, че можем да се класираме.”
 
По повод причините за решението си да спре с националния Тодор Стойков заяви: „Отказах се, защото прецених, че е време вече. След 15 години вече е време. Нека да дам път на младите. Бях го решил преди Европейското, че това първенство ще бъде последното в моята кариера.”
 
32-годишният баскетболист бе напълно откровен със Слави Трифонов и сподели, че се е случвало да плаче след загуба. Стойков разказа за престоя си отвъд океана преди години, когато участва в Лятната лига на НБА с отбора на Кливланд Кавалиърс с Леброн Джеймс в състава: „В Америка бях преди 4 години за една Лятна лига и около 1 месец бях с тима на Кливланд. За мен това е най-паметният миг в моята кариера. Видях как се отнасят хората със своя нов идол Леброн Джеймс и как очакват да замине Майкъл Джордан.”
 
На въпрос на Слави вярно ли е, че белите не могат да скачат Тошко Стойков отговори: „И да, и не. Но на много бели баскетболисти им се отдават много други неща, освен скачането, с което също са много атрактивни.”
 

Стойков не пропусна да покаже на водещия, че е наясно с макар и кратката му баскетболна кариера и изненада Слави разкривайки, че помни участието му с екипа на Фикосота на мач в зала „Универсиада” и разбира се му пожела да последва скоро неговия пример и да се ожени.


Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи