Тити Папазов: Или атакуват Пини, или заради случилото се преди 9 години


Тити Папазов: Или атакуват Пини, или заради случилото се преди 9 години
Тити Папазов (сн. BulgarianBasket.com)
08-10-2009 16:06 | Gong.bg

Помощник-треньорът на националния ни тим по баскетбол Тити Папазов коментира поредните словесни атаки към него от страна на заместник-председателя на варненския Черно море Симеон Варчев. Папазов обаче отговори спокойно и конкретно на обвиненията на Варчев.
 
„Наистина много мислих. Много неща ми минаха 100 неща през главата. Ще бъда безкрайно честен с вас и ще споделя две неща, които ги знаят много малко хора. Има две причини за атаката според мен. Едната причина – или е директна атака към Пини Гершон. И понеже нямат сърце да я направят директно към него, я правят чрез мен. Дано да не е това. Моля се да не е това, защото смятам, че както казах за Велдер Груп, че са дошли от небето и Господ слезе на земята за Левски, по същия начин Господ слезе на земята за българския баскетбол на 9-ти декември 2007-ма година”, заяви Папазов и продължи:

„Другата причина е, сигурно много съм засегнал г-н Варчев, но ще се върна 9 години назад. На 8 юни 2000-та година, играем финал с Черно море. Пети мач в София, голям сблъсък, всички знаеха, че това е последният мач на г-н Варчев. Уважавам безкрайно много това, което е направил г-н Варчев и варненският баскетбол без него би бил невъзможен. Тогава прекалих сигурно и ще ви кажа какво казах. След мача той не ме поздрави, но вие знаете, че съм си нахален. Отидох и му казах: „Свалих те от трона. На 60 години си и три пъти си станал първи в живота си, единият път с измама 1985-та година. Аз съм на 33 години и до 60 няма да мога да ги преброя.” Ако това е довело до тази омраза…
 
Факт е, че 2004-та година, когато ставам треньор на ЛукОйл Академик, се обажда на Сашо Везенков и казва: „Вие луди ли сте? Защо го взимате?” Везенков казва: „Не, аз. Питай Глушков. Той ме посъветва, че това е най-правилният избор.”
 
Миналата година на Управителния съвет, когато започва да се коментира моето евентуално връщане в Левски казва на Юлия Боянова: „Ще те убия, ако го върнете!”
 
И същият този човек ми се обади след мача в Плевен и каза: „Само ти и никой друг може да управлява американците. Поздравявам те”. Обади ми се като паднахме от Русия и каза: „Много те моля, знам, че само ти може да повлияеш на Пини, да свие състава.”
 
С всичко съм съгласен с г-н Варчев. Най –нормалното е, като толкова милее за баскетбола, да беше дошъл при нас в хотела във Вроцлав. Нямаше как да комуникира с Пини, защото има обективни причини. Имаше възможност в Полша. Да беше ни посъветвал, а после да ни съди. Бъди искрен с нас. Г-н Михов от сутрин до вечер беше с нас. Него го боли и иска да помогне. Този успех не е мой и не е на Пини Гершон. Колкото до това защо не сме се отчели, ние и миналата година не се отчетохме.”

Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи