Славия победи Тони 7, излиза утре в решителен мач срещу НСА


Славия победи Тони 7, излиза утре в решителен мач срещу НСА
Тенчева вкара 11 точки за Славия (BulgarianBasket)
08-10-2009 21:12

Баскетболистките на Славия запазиха шансове за класиране в Националната Баскетболна Лига след като в късния мач днес победиха Тони 7 със 66-48. По този начин „белите” ще спорят за второто място в квалификацията, което дава право на участие в елитната група на България за сезон 2009/10. Съперник ще им бъде съставът на НСА, който след втория ден от баража има актив от една победа и еднза загуба, колкото и отбора на Славия. Решителният мач между двата тима е от 15.00 часа утре в зала „Христо Ботев”.
 
Днешният сблъсък започна много равностойно и нито един от двата отбора не можеше да вземе преднина през първите 10 минути. Новите попълнения и в двата състава се представяха добре, а това очертаваше интересен сблъсък за зрителите. След много добра и оспорвана първа четвърт резултатът бе 15-18 в полза на Славия.

През втората четвърт обаче софиянки „натиснаха” съперника и успяха да вземат аванс от 10, а на моменти и повече точки. Така до почивката те успяха да наложат темпото си и да поведат с 13 точки – 37-24..
 
След паузата Тони 7 успяха да се върнат в мача и да се доближат съвсем близо до противника. В средата на третата четвърт възпитаничките на Ивайло Христов бяха на 6 точки зад съперника – 35-41, но не успяха да се възползват от шанса, който получиха. На няколко пъти те стреляха от чисти позиции, а всеки път след като взимаха борба в нападение не успяваха да оползвотворят възможностите. При този резултат на Мария Байчева пропусна на контраатака, а при падането си хвана една от състезателките на Славия и й бе отсъдено неспортсменско нарушение. Това бе петият й фал след което тя напусна терена. Веднага след това състезателките на Славия направиха серия от 8-0 и отново натрупаха голяма преднина.
 
До края на мача не се случи нищо неочаквано. В игра влязоха по-младите състезателки и на двата отбора, които доиграха и дадоха добра заявка за бъдещите си изяви в шампионата. В последната атака Виктория Стойчева оформи крайния резултат в двубоя – 66-48, но далеч преди това Славия вече мислеха за утрешния мач срещу НСА, който ще излъчи последния участник в НБЛ.
 
За победителките най-резултатна бе опитната Албена Бачкова с 16 точки и 3 борби. Много силно се включи и Стефка Николова, която отбеляза 14 точки, към които добави 8 овладени топки и 3 асистенции. Тонка Тенчева вкара 11 точки и хвана 4 борби.
 
За Тони 7 най-добра бе Елена Петрова с 15 точки и 6 борби, а по 12 добавиха Памела Дечева (8 борби) и Христина Герджикова (7 борби).
 
Утре следобед ще се изиграят и последните два мача от баражите. По-важен е както казахме първият – между НСА и Славия, победителят от който ще попадне в НБЛ, а вторият е без значение. В него ще се срещнат Миньор и Тони 7. Мачовете са съответно в 15.00 и 17.00 часа.

ПЪЛНА СТАТИСТИКА ОТ МАЧА ТОНИ 7 - СЛАВИЯ
 
ПРОГРАМА И РЕЗУЛТАТИ ОТ КВАЛИФИКАЦИЯТА ЗА ВЛИЗАНЕ В НБЛ-ЖЕНИ
 
ВРЕМЕННО КЛАСИРАНЕ ОТ КВАЛИФИКАЦИЯТА ЗА ВЛИЗАНЕ В НБЛ-ЖЕНИ
 
ИНДИВИДУАЛНА СТАТИСТИКА ОТ КВАЛИФИКАЦИЯТА ЗА ВЛИЗАНЕ В НБЛ-ЖЕНИ
 
ОТБОРНА СТАТИСТИКА ОТ КВАЛИФИКАЦИЯТА ЗА ВЛИЗАНЕ В НБЛ-ЖЕНИ

Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи