Ерик Уеб: Обичам да играя повече с топката


Ерик Уеб: Обичам да играя повече с топката
Ерик Уеб (сн. Ole-bg.com)
08-10-2009 21:06 | Александър Дечев, Народно дело

Новата звезда на варненския баскетболен „Евроинс-Черно море“ Ерик Уеб призна, че винаги се е чувствал най-добре на поста гард. Причина за това е възможността да играе повече с топката. „Обожавам топката да е в ръцете ми. Затова ми харесва да играя като гард. В България е малко по-различно от тази гледна точка. Аз съм свикнал да играя с топка в ръцете, а тук се иска да подавам по-често и да създавам ситуации за другите в отбора. Тук и защитата е по-агресивна, а аз съм за по-техничната игра“, призна пред „Народно дело“ американецът. Другото, което му е направило впечатление в родния баскет, е, че високите състезатели бягат изключително много.


Ерик е роден през 1984 г. в Минесота, а първите уроци в популярната игра ги взима при своя баща, който е треньор на отбор в гимназия. „Още петгодишен хванах оранжевата топка, а на седем вече играех организирано в училище. През годините съм печелил много индивидуални награди. В колежа отборът ни беше много силен и за четири години имаме едва 1 - 2 загуби“, спомня си плеймейкърът на „моряците“.


Играл е в „Минеаполис“ през последните две години, а „Черно море“ е първият му отбор в Европа. „Амбициите ми с новия ми тим са свързани само с победите, които много обичам. Винаги съм бил сред хора, които са мразили да губят. Така съм възпитан – обичам да печеля“, уверява Уеб.


Американецът е много доволен от посрещането на своите съотборници, както и от Варна като град. Ерик, който няма приятелка, е впечатлен и от варненските жени. В NBA 25-годишният състезател е почитател на „Минесота Тимбъруувс“ и „Бостън Селтикс“.


Коментари
winbet
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи