Лукойл Академик и Видабаскет откриха А групата за юноши


Лукойл Академик и Видабаскет откриха А групата за юноши
Лукойл Академик победи Видабаскет(BulgarianBasket)
09-10-2009 21:18

Юношите на Лукойл Академик и Видабаскет бяха тези, които откриха тазгодишното първенство на А група за тази възраст. В баскетболната зала на стадион „Георги Аспарухов” в София двата тима изиграха един интересен двубой, в който малките „студенти” имаха сериозно предимство през по-голяма част и заслужено накрая се поздравиха с крайния успех от 89-65. Видинчани, водени от старши треньора Красимир Генов пък изиграха едно равностойно второ полувреме и показаха на моменти, че и те могат да играят добър и атрактивен баскетбол.
 
Още след 10 минути игра юношите на Лукойл Академик дръпнаха в резултата, отбелязоха цели 30 точки в първата десетка и поведоха с двуцифрена разлика от цели 14 точки. Още на почивката изхода от двубоя бе решен, тъй като възпитаниците на Йордан Колев вече имаха аванс от 23 точки – 51-28.
 
Много силен мач за Лукойл Академик изигра Планимир Дафинов, който вкара 24 точки и отне от съперника цели 9 топки. Освен това нисичкият плеймейкър подаде 6 асистенции на съотборниците си и хвана 2 борби в защита. Друг състезател, който вече има тренировки и с мъжкия представителен тим – Самюел Франсис завърши с 15 точки и по 4 борби и асистенции. Тези двама състезатели на Лукойл Академик отбелязоха по 3 пъти от зоната за 3 точки, а техния съотборник Атанас Миленков пък вкара 4 тройки за общо 16 точки. Страхотен мач изигра и Георги Фунтаров, останал само на борба от дабъл дабъл – 19 точки и 9 овладени топки.
 
За видинчани Атанас Иванов завърши с три двуцифрени показатели – 31 точки, 10 борби и 12 технически грешки. Те обаче не правят трипъл дабъл, тъй като за такова постижение са нужни три двуцифрени показатели в положителен аспект. Грешките не спадат в тази категория. По 11 точки добавиха Амар Тахирович и Николай Илиев.
 
Утре от 14.00 часа, отново на „Герена” в София сили ще мерят Септември и Лукойл Академик, а веднага след тях Видабаскет и Левски. Края на срещите се очаква да бъде около 17.30, за да може веднага след това състезателите да се прехвърлят в зала „Универсиада”, където от 18.00 часа мъжките Левски и Фени Индустри ще открият новото издание на Балканската лига за сезон 2009/10.
 
По същото време във Варна стартира паралелно и друг турнир от тази А група, във Варна сили ще мерят Балкан, Сити Юнивърсити, Ямбол и Черно море.

ПЪЛНА СТАТИСТИКА ОТ МАЧА ЛУКОЙЛ АКАДЕМИК - ВИДАБАСКЕТ


 

ПРОГРАМА И РЕЗУЛТАТИ ОТ А ГРУПА ЗА ЮНОШИ (18)
 
ВРЕМЕННО КЛАСИРАНЕ ОТ А ГРУПА ЗА ЮНОШИ (18)
 
ИНДИВИДУАЛНА СТАТИСТИКА ОТ А ГРУПА ЗА ЮНОШИ (18)
 
ОТБОРНА СТАТИСТИКА ОТ А ГРУПА ЗА ЮНОШИ (18)


Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи