Сити Юнивърсити изненада Черно море във Варна


Сити Юнивърсити изненада Черно море във Варна
Сити Юнивърсити с упех във Варна
11-10-2009 15:34 | Любомир Нешев

Отборът на Сити Юнивърсити нанесе първа загуба на Черно Море в юношеската А група, която започна в петък. След две поредни победи в своята зала днес младите варненци бяха изненадани от тима от Правец. Момчетата от Сити Юнивърсити отбелязаха цели 17 тройки и спечелиха двубоя с 89-84 след продължение.
 
Момчетата от Правец започнаха много силно двубоя и поведоха с 12-2. През първата част те играеха много силно и в нападение и в защита и това се отрази благоприятно за тях. В един момент варненци намалиха до осем точки, но шест поредни за Сити направиха резултата 28-14 след първите десет минути. През втората част разликата дори достигна до 17 точки. В нито един момент тя не падна под десет, а отборът на Сити играеше много добре и логично на полувремето водеше с 46-35.
 
След почивката варненци излязоха преобразени. Това, което се получаваше в играта на Сити Юнивърсити през първата част, сега вървеше на Черно Море. Шест минути преди края на третата част резултатът бе 54-47. Оттук до края й отборът от Правец не отбеляза нито една точка, а три минути преди края на частта варненци поведоха за първи път в мача. След това отбелязаха още три точки и бяха напред с четири преди последните десет минути.
 
Те се развиха много драматично. Черно Море водеше през цялото време, като минути преди края резултата бе 75-70 в тяхна полза. Тогава Георги Станков открадна топката, бе фаулиран и намали с две точки пасива на отбора си. Последва нова грешка за варненци и открадната топка на Стефан Гунински, който след това отбеляза и тройка, за да изравни резултата 32 секунди преди края. В следващата атака последва нова грешка на момчетата от Черно Море, но този път съперника им не се възползва и мачът отиде в продължение.

В допълнителните минути двата отбора си размениха на няколко пъти лидерството в мача. Разликата обаче не надвишаваше повече от две точки, като 1.20 минути преди края тя стана три в полза на Сити. Черно Море намали до една в следващата атака, но в последната минути и четирите точки бяха вкарани от момчетата от Правец и те успяха да измъкнат победата в тази среща.
 
Иван Иванов стана най-резултатен в двубоя с 25 точки, включително 6 тройки, а освен това добави и 9 борби и 5 асистенции, но направи и 10 грешки. Тодор Колев отбеляза 23 точки, от които 4 тройки, а Николай Грозев завърши с 20 точки и 10 борби, включително и 5 тройки.
 
Деан Бодуров бе най-добър в състава на Черно Море с 24 точки и 9 борби, Деян Денчев добави 16 точки и 8 борби, а Юмит Заралиев направи дабъл дабъл - 10 точки и 15 борби.

ПЪЛНА СТАТИСТИКА ОТ МАЧА СИТИ ЮНИВЪРСИТИ - ЧЕРНО МОРЕ
 
ПРОГРАМА И РЕЗУЛТАТИ ОТ А ГРУПА ЗА ЮНОШИ (18)
 
ВРЕМЕННО КЛАСИРАНЕ ОТ А ГРУПА ЗА ЮНОШИ (18)
 
ИНДИВИДУАЛНА СТАТИСТИКА ОТ А ГРУПА ЗА ЮНОШИ (18)
 
ОТБОРНА СТАТИСТИКА ОТ А ГРУПА ЗА ЮНОШИ (18)

Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи