Черно море спечели срещу Балкан при юношите


Черно море спечели срещу Балкан при юношите
Втора победа за Черно море
11-10-2009 19:52

След като загубиха изненадващо преди обяд от Сити Юнивърсити, юношите на Черно море надиграха по-къдно през деня Балкан Ботевград с 91-83. До този успех обаче малките „моряци” не стигнаха никак леко, а едва в последната част наложиха своята игра и вече имат 2 победи от 3 изиграни срещи в новосформираната А група за тази възраст до 18 години.
 
Резултатът бе равен преди началото на последната десетка – 68-68, а точно 3.55 минути преди края след два успешно изпълнени наказателни удара от гарда на гостите от Ботевград Мартин Вутов, Черно море водеше само с точка – 78-77. Последваха два поредни коша за Станислав Стоев и Деан Бодуров, като последния бе фаулиран и успешно добави и наказателен удар в тази атака на домакините. Балкан реагира с два свои поредни коша, отбелязани от Пламен Дончев и Венцислав Стоев. Така резултата стана 83-81 за Черно море, а до края оставаха 2.26 минути. Дойде ред и на Деян Дончев от Черно море да отбележи кош и фал за 86-81, а отново Стоев върна надеждите на гостите за 86-83. До края оставаше малко повече от минута, но в това време единственият отбор, който вкарваше бе този на Черно море. Те бяха много по-концентрирани в тези заключителни минути и съвсем заслужено се поздравиха с победа за радост на местните фенове в зала „Христо Борисов”.
 
Цялата стартова петица на Черно море завърши с двуцифрени показатели, а с най-много се отчете Юмит Заралиев – 22 точки. Станислав Стоев добави 17 точки, 7 борби и 6 асистенции, а Ангел Нацкин остана с 14 точки.
 
За гостите от Ботевград Венцислав Стоев вкара 20 точки, Мартин Вутов добави 19 и хвана 7 борби. Силен мач и за Пламен Дончев, завършил с 13 точки, 8 асистенции и 5 овладени топки. Всичко това обаче се оказа неодостатъчно за Балкан да си тръгне от Варна с победа.
 
Предстои пауза в този шампионат на А група за юноши, а той ще се поднови с общ турнир в Ямбол в началото на декември. Тогава всичките осем отбори ще мерят сили в рамките на четири дни и ще завършат този първи етап от шампионата за юноши до 18 годишна възраст.

ПЪЛНА СТАТИСТИКА ОТ МАЧА ЧЕРНО МОРЕ - БАЛКАН


ПРОГРАМА И РЕЗУЛТАТИ ОТ А ГРУПА ЗА ЮНОШИ (18)
 
ВРЕМЕННО КЛАСИРАНЕ ОТ А ГРУПА ЗА ЮНОШИ (18)
 
ИНДИВИДУАЛНА СТАТИСТИКА ОТ А ГРУПА ЗА ЮНОШИ (18)
 
ОТБОРНА СТАТИСТИКА ОТ А ГРУПА ЗА ЮНОШИ (18)


Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи