Гунева побеждава в Испания


Гунева побеждава в Испания
Отборът на Гунева (сн. realcanoe.es)
12-10-2009 10:42

Евелина Гунева започна по възможно най-добрия начин втория си пореден сезон в Испания. С новия си отбор, Реал Каное, стартираха с домакински успех срещу Ховентут Мариана. В домакинската си зала в Мадрид те спечелиха с 67-63 след продължение, а Гунева бе в основата на победата със своята силна игра.

Самата среща започна много равностойно. През първата част нито един от двата отбора не успя да поведе със сериозна разлика и тя завърши 22-19 за домакините. През втората от Реал Каное заздравиха защитата и това веднага даде отражение. Те спечелиха частта с 11 точки разлика и натрупаха преднина от 14 след края на първото полувреме.

След почивката обаче гостенките заиграха далеч по-добре. Още през третата част те намалиха пасива си, а след като в последната позволиха на домакините да отбележат едва 4 точки успяха да изравнят и да докарат мача до продължение.

В допълнителното време, въпреки че сякаш психологическото предимство бе на страната на Ховентут, от отбора на Реал Каное показаха воля за победа и само за пет минути отбеляха 11 точки, почти толкова, колкото за цяло второ полувреме (14). За сметка на това те допуснаха едва 7 в своя кош и в края се радваха на първата си победа.

Гунева бе титуляр за своя отбор и записа общо 37 минути. За това време тя успя да отбележи 19 точки, да хване 6 борби и да направи 3 асистенции. По-резултатна от нея от тима на домакините бе единствено Лаура Салинеро с 23 точки.

Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи