Александър Тодоров: Отиваме за победа


Александър Тодоров: Отиваме за победа
Александър Тодоров (сн. BulgarianBasket.com)
12-10-2009 14:56

Рилски спортист заминава утре сутринта за Скопие, където в сряда вечер ще играе с местния Работнички в първата си среща от новия сезон на Балканската лига. Намерихме старши треньорът на Рилски спортист Александър Тодоров, който отговори на няколко въпроса на BulgarianBasket.com преди важния мач с шампиона на Македония от предната година.
 
-В какъв състав заминавате за Скопие, имате ли проблеми с контузени състезатели?
-Заминаваме в пълен състав, от миналата неделя, вече осми ден с отбора тренира и Александър Груев. Симеон Найденов имаше проблеми с контузия в единия крак миналата седмица и пропусна две тренировки. Митич си замина от тима, а документацията около Александър Угриноски е наред, имаме вече разрешение от предния му отбор и ще може да играе.
 
Какво знаете за съперника, с който ще играете в сряда? Излезе информация, че имат финансови проблеми и не са наясно с какъв състав ще започнат сезона?
-Говорих с Марин Докузовски на няколко пъти, вярно е че имат финансови проблеми. Що се отнася до състава, с който ще играят имам информация, че с тях тренират няколко играчи, които чакат оферти от чужбина и те ще бъдат на разположение на Докузовски за мача с нас. Освен, ако Тити Папазов не ги вземе в Левски преди мача. Знам, че Левски има интерес към Чековски и ако той играе срещу нас, няма да може да играе до трансферния прозорец в друг отбор от Балканската лига. Иначе Работнички имат трима национали от европейското първенство в Полша – Димитър Мираковски, Дарко Соколов и Александър Димитровски, а освен тях и Чековски е бивш национал. Той не бе включен в отбора по собствено желание. Нарес с тези четирима играчи знам, че са привлекли в тима Енес Хаджибулич, който играеше до миналия сезон в Румъния – Динамо Букурещ и Брашов. Така, че ни чака един много тежък мач, в който мисля Работнички е фаворит. През миналия сезон Работнички ни прилягаше като стил на игра и затова извлякохме максимума – бихме ги 3 пъти, два пъти през редовния сезон и веднъж на Файнъл Фор-а. Сега те са с по-нисък състав, ще играят по-различен баскетбол, с повече стрелба отвърн и доста полуконтри. Ние трябва да ги надтичаме и да овладеем борбата под коша, където би трябвало да имаме предимство.
 
-Какви са вашите очаквания тази година в Балканската лига?
-В Балканската лига сме шампиони, а всички знаят, че е много по-трудно да се повтори един успех, отколкото да се спечели за първи път. Миналата година отборите, с които играхме малко ни подценяваха. Това тази година няма да се случва и във всеки един мач трябва да излизаме с нужния подход и концентрация. Целта ни е да попаднем сред четирите отбора, които ще излязат от нашата група и да се класираме на четвъртфинал. След това ще мислим и за успех на следващата фаза и достигане на Файнъл Фор отново. Там всичко ще е една лотария, пък каквото стане. Ще вървим стъпка по стъпка. Мисля, че Балканската лига сега е по-силна, с повече отбори и по-добри отбори. Задачата е трудна, но ще се борим.
 
-А какво мислите за Националната лига?
-В националната лига мисля, че всиките осем отбора ще са изравнени по сила. Всеки може да бие всеки. Има 3-4 много домакински отбори, но знаем че само с взимане на срещи у дома не може да се получи. Миналата година ние взехме едва 4 срещи като гост – срещу Ямбол, Спартак Плевен и две срещу Сливен. Това е крайно недостатъчно, трябва да се бие и навън. Много е важно в мачовете в България лигата да създава равноправни условия за игра за двата тима във всеки мач. Разбирам, че намеренията са такива през този сезон. Поне на хартия е така, но ще видим дали и на практика ще се получи.
 
-Ще биете ли в Скопие?
-Защо да не биеме, отиваме да играем за победа. Както казах, те имат една много добра основна петица, а освен това в тази зала се играе много трудно. Изпитаха го Левски и Черно море през миналия сезон. Ние се отнасяме с нужния респект към Работнички, но ще се опитама с всички сили да измъкнем победата.

Коментари
winbet
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи