Левски победи Балкан в контрола


Левски победи Балкан в контрола
Ив. Лилов срещу Смит (сн. BulgarianBasket.com)
13-10-2009 20:55

В последна контрола преди началото на новото първенство в Националната Баскетболна Лига отборът на Левски победи Балкан с 87-72. Самата разлика от 15 точки „сините” успяха да натрупат едва в края на срещата, която привлече интереса на близо стотина зрители от София и Ботевград.
 
Срещата започна много силно за крилото на Левски Доналд Коул, който вкара първите осем точки в мача за своя тим (2 поредни тройки). Последва обаче отлична игра за гостите от Ботевград, които не само поведоха в резултата, но и натрупаха разлика от 10 точки в своя полза. В тези минути всички баскетболисти на Балкан играеха много добре, а над всички се открояваха гардовете Иван Лилов и Йордан Бозов. Все пак благодарение на два поредни сполучливи изстрела от тройката на Арън Харпър, Левски намали до 39-46 на почиквата.
 
През второто полувреме нещата се обърнаха в полза на Левски, които най-вече с добра защита се върнаха в мача. На моменти гостите нямаха и късмет, тъй като изпуснаха няколко поредни стрелби от чисти позиции от тройката. Така 5.10 минути преди края на третата част чрез кош на Харпър Левски поведе с 51-50. Минута по-късно Левски натрупа и 6 точки аванс, но три поредни контраатаки на гостите, завършени от Иван Лилов заличиха аванса им до само една – 57-56. До края на третата част оставаха 2 минути, а размяната на сполучливи стрелби от страна и на двата отбора завърши в полза на Балкан – 60-61 за гостите от Ботевград след 20 минути игра.
 
В първите 2 минути и половина на последната десетка имаше равенство на терена, а за това говори и резултата – 66-66. Тогава дойде ред и на Васил Евтимов да покаже способностите си, а след негови два поредни коша, един на Харпър и два сполучливи наказателни удари на Станислав Славейков мачът на практика бе решен в полза на Левски. „Сините” поведоха със 74-66, а 2 точно минути преди края вече имаха сериозен аванс от 15 точки в своя полза – 83-68. До края и двата отбора си размениха по два коша, а точка на спора сложи юношата на Левски Георги Кунов с точна стрелба със сирената за крайното 87-72.
 
Освен Кунов, в края на мача за Левски влязоха още двама млади - Искрен Иванов и Алекс Симеонов. За Балкан пък старши треньорът на отбора Петър Клечков пусна в игра по време на последната четвърт и по-младите Ивайло Вучков, Станимир Маринов и Андреан Алипиев. Йордан Бозов не влезе през второто полувреме, а Атанас Радев игра много малко през него. За гостите от Ботевград участие не взеха контузените Кирил Райков и Бойко Миленков, както и все още незавърналия се от Сърбия Марко Янюшевич. От Левски пък Павел Иванов не игра поради контузия в глезена, получена на сутрешната тренировка. Нямаше го и Илиян Евтимов, който рано сутринта днес замина за Кипър, за да се присъедини към новия си отбор АЕЛ Лимасол. За сметка на това в игра Константин Папазов пусна вече излекувания център Бойко Младенов.
 
Левски и Балкан започват участието си в НБЛ тази събота като и двата тима имат доста сериозни съперници. Левски приема Лукойл Академик в зала „Универсиада”, докато Балкан пътува за мач с Черно море във Варна същия ден.

Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи