Пини в Израел: Имам задължения към българския баскетбол


Пини в Израел: Имам задължения към българския баскетбол
Пини Гершон (сн. Gong.bg)
13-10-2009 23:59 | Gong.bg

Бъдещето на националния ни отбор по баскетбол, по всичко личи зависи от президента на федерацията Михаил Михов и от резултата от предстоящия му разговор със старши треньора Пини Гершон. Макар да не даде категоричен отговор, дали остава селекционер на мъжкия ни държавен тим след Европейското в Полша, 57-годишният израелец сподели още във Вроцлав, че би искал да продължи да работи за развитието на бг-баскетбола и очевидно продължава да се чувства обвързан със страната ни.
 
В навечерието на старта на клубния му отбор Макаби Тел Авив в Евролигата, Гершон заяви в интервю пред популярно израелско радио: „Имам задължения към българския баскетбол.”
 
Въпросът на медията за бъдещето на Пини бе предизвикан от факта, че името на Гершон се спряга сред вариантите за евентуален селекционер на националния отбор на Израел. Самият Пини Гершон обаче не е потвърждавал подобна възможност.
 

Босът на българската баскетболна централа Михаил Михов планира да се срещне с трикратния първенец на Европа в началото на ноември по време на домакинството на Макаби Тел Авив на ЦСКА Москва в Евролигата. Михов вече сподели, че яснота около треньорския пост в представителния ни състав ще има до края на ноември.


Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи