Американците в Черноморец готови за игра


Американците в Черноморец готови за игра
Черноморец приема Ямбол в събота (Bourgasfootball)
14-10-2009 00:47 | Kompasbg.com

Двамата американци в състава на баскетболния Черноморец Дуейн Мортън и Брус Браун бяха картотекирани в родната федерация вчера. Работните визи на янките са били издадени в понеделник от Агенцията по заетостта. Документите вчера бяха внесени във федерацията от помощника на старши треньора Дечо Коешинов - Димитър Ставрев.

Както е известно, през новия сезон основното оръжие на новака в Националната баскетболна лига Черноморец ще бъде 212-сантиметровият Брус Браун, както и сънародникът му Дуейн Мортън, който е единственият янки с най-много стаж /шест сезона/ в родното първенство. Другите нови попълнения са Пламен Алексиев, Атанас Пенев, Мартин Хорозов, Асен Саралийски. Заедно с опитния Минчо Алексов, Емил Димов, Димитър Найденов, Димитър Георгиев, Трифон Ботев и младите таланти Ростислав Алексов и Емил Бинев бургаският тим ще преследва призови позиции в елитната група.   

След кратката съвместна работа на терена старши треньорът Дечо Коешинов каза, че започва да вижда облика на отбора. Той се надява в най-скоро време  отделните единици в състава да се сработят напълно.

“Отборът придобива облика, който искам да виждам- бърза игра, агресивна защита. Този облик ще започне да връща хората в залата. Дори и на тези, които не разбират от баскетбол, ще им бъде интересно”, заяви бившият баскетболен национал Дечо Коешинов.
 
От ръководството на клуба съобщиха, че няма да се търси заместник на капитана Димитър Рошманов, който ще бъде опериран от херния.

Междувременно стана ясно, че съществува твърде голяма вероятност мачовете на баскетболния Черноморец да бъдат излъчвани на живо от бургаска телевизия. За осъществяване на тази идея  предстоят преговори с местните тв канали.


Билетите за първия домакински мач на Черноморец срещу Ямбол ще бъдат пуснати в продажба от днес. Входните талончета ще са с минимална цена - 2.00 лева. Дебютният двубой на бургазлии в НБЛ е в събота, 17 октомври, от 18.00 часа  в спортна зала “Бойчо Брънзов”.


Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи