Видабаскет стартират в неделя с домакински мач срещу Берое


Видабаскет стартират в неделя с домакински мач срещу Берое
Отборът на Видабаскет (сн. Vidabasket.com)
14-10-2009 14:07 | Vidabasket.com

Тази неделя /18 октомври/ стартира държавното баскетболно първенство на „А” групата при мъжете. Общо осем отбори ще се пуснат в надпреварите този сезон – Видабаскет, Овергаз-София, Дунав-2007-Русе, НСА-София, Берое, Спортист-Своге, Сливен и новакът Чавдър-Троян.
           
БК”Видабаскет” е домакин в първия кръг и приема в зала „Фестивална” Берое-Стара Загора, един от отборите фаворит за медали през тази година. Двубоят както и всички домакински срещи на видинчани ще са с начален час 17.30. Непосредствено преди началото на дербито в първия кръг ще бъде представен и официално отбора на Видабаскет за сезон 2009-2010. Както вече е известно тимът ще се води от Николой Колев, който бе привлечен да работи във Видин от столичния Спартак-МВР. Новите имена в отбора са Кристиян Борисов, Янко Янков и Златко Запрянов, които ще заместят по постове напусналите Михаил Капитанов, Николай Балев и Ивайло Илиев-Пеката.
           
Целта на треньорския щаб и ръководството на Видабаскет през този сезон е класиране в тройката на групата, запазване основното ядро на отбора и търсене на възможности за увеличаване бюджета на клуба, което ще даде възможност на Видин отново да се върне сред елита на страната в НБЛига.
           
Също така една от задачите, които си е поставил новият ст.треньор на мъжете е да привлече най-талантливите юноши в отбора и да им даде шанс за изява и израстване в мъжкия тим.
           
Стартирането на новото държавно първенство в зала „Фестивална” ще бъде открито официално, а преди срещата на Видабаскет ще се проведе демонстративна среща с най-малките възпитаници на видинската баскетболна школа от ІІІ-ІV клас, водени от Ивайло Илиев.   

Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи