Макаби Тел Авив открива сезона в Евролигата


Макаби Тел Авив открива сезона в Евролигата
Пини и Макаби излизат срещу Олимпия
14-10-2009 15:29

Редовният сезон в Евролигата започва в четвъртък, когато Макаби Електра Тел Авив, воден от националния ни селекционер Пини Гершон, приема в своята "Нокия Арена" словенския Унион Олимпия.

Начело на петкратния еврошампион отново е легендата на тима на треньорския пост Пини Гершон. Той се завърна по средата на миналия сезон, но този път той имаше възможност сам да прави селекцията и да води подготовка и ще изведе един нов отбор утре. Срещу него ще застане един не по-малко сериозен тим, който има за треньор, някой който знае как се печели - Юре Здовц. На този етап основните оръжия в нападение се очертава да са Чък Ейдсън и Алън Андерсън. На гардовата позиция ще се въртят Андрю Вишневски, Гал Мекел и Дорон Пъркинс, докато в подкошието Д'Ор Фишър изглежда готов да продължи с добрите си изяви от миналия сезон. Нови попълнения са също и Мачей Лампе и Стефан Ласме.

Силата на Олимпия пък е в гардовата линия, където са Сани Бечирович и Сашо Ожболт. Владо Илиевски ще отсъства от мача, но така шанс ще получи младият Яка Клобучар. Четворката, в която няма по-нисък от 209 см - Гашпер Видмар, Един Бавчич, Урош Слокар и Владимир Голубович също се очаква да създават проблеми на домакините.

Ето какво сподели и Пини Гершон преди старта на Евролигата за неговия отбор:
"Започвам осмия си сезон с Макаби, но за първи път ще играя първата среща на Евролигата. Всички очи на Европа ще са насочени към този мач, защото е отделен от другитеи това значи, че трябва да се представим добре. Нашите фенове ще ни дадат възможно най-добрата подкрепа, като и този сезон Нокия Арена ще е препълнена, и ние им дължим добър баскетбол и победа в този специален мач. Олимпия няма да дойдат тук само, за да присъстват на нашето шоу, а те имат добри играчи, въпреки някои отсъствия, докато ние все още работим върху нашия стил. Въпреки всичко ние не можем да си позволим да загубим такъв двубой, ако искаме да постигнем целите си. Ще се опитаме да изберем най-добрата формация, за да се противопоставим добре на съперника в началото и да започнем с победа."

Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи