Спартак Плевен започна с нещастна загуба в Балканската лига


Спартак Плевен започна с нещастна загуба в Балканската лига
Спартак Плевен
14-10-2009 20:54

Кош със сирената на центърът на ОКК Белград Милош Сузич донесе успеха на гостите в мача им със Спартак в Плевен. Сърбите победиха с 94-93 в мач между дебютанти в Балканската лига за сезон 2009/10. Краят на мача бе много интересен, а наелектризираната публика в Плевен си тръгна разочарована от изхода от мача.
 
Момчетата на Дарин Великов бяха догонващи през по-голямата част от срещата, но накрая бяха почти докоснали победата. Сърбите водеха с 83-90 преди домакините да се вдигнат на последен шурм и след серия от 9 поредни точки. Първо Спартак вкара 2 наказателни удара чрез Алесандър Дяковски, последваха два такива и на Роб Престън и тройка на последния за равенство от 90-90. Сърбите пропуснаха, а Престън вкара отново 33 секунди преди края на мача за 92-90 в полза на Спартак. Драган Крушчич бе фаулиран точно 27 секунди до финала и не сбърка от наказателната линия за 92-92. Дарин Великов взе тайм аут, а след него Цветослав Острев бе фаулиран точно в самия край на атаката и застана на наказателната линия 4.4 секунди преди сирената. Той пропусна първия и вкара втория за 93-94, но сърбите от своя страна взеха тайм аут и имаха последно нападение. В изиграната комбинация центърът Милош Сузич не сбърка и попари лицата на всички фенове в залата, докато гостите се радваха на първия си успех в Балканската лига.
 
Петима баскетболисти на Спартак завършиха с двуцифрен точков актив, а Престън бе с най-много – 18 точки. Илия Станков добави 17, а Росен Софрониев 15 точки. Хрисимир Димитров и Александър Дяковски останаха с по 10 точки за плевенския тим.
 
За гостите от Белград Милош Сузич и Драган Крушчич бяха най-резултатни с по 24 точки, а Александър Васич добави 19. Цифром и словом това прави 67 от всичките точки на ОКК Белград в тази среща.
 
Едно от основните причини за загубата на Спартак е изклюичтелно ниския процент на стрелба от наказателната линия – само 17 успешни от 32 опита или 53 %. Когато изпуснеш 15 удара от фала и загубиш с точка разлика, си правиш нужните изводи. Все пак плевенчани се бореха мъжки и бяха много близо до победата след този обрат, но гостите се показаха като един много добър състав, от типичната сръбска школа.
 
След по-малко от месец Спартак Плевен ще има поправителен у дома срещу черногорския Морнар Бар с надеждата за първи успех в Балканската лига за сезона. Тогава победата ще е задължителна с оглед запазване шансовете за класиране за следващата фаза на турнира.

ПЪЛНА СТАТИСТИКА ОТ МАЧА СПАРТАК ПЛЕВЕН - ОКК БЕЛГРАД
 
ПРОГРАМА И РЕЗУЛТАТИ ОТ ГРУПА А НА БАЛКАНСКАТА ЛИГА
 
ПРОГРАМА И РЕЗУЛТАТИ ОТ ГРУПА B НА БАЛКАНСКАТА ЛИГА
 
ВРЕМЕННИ КЛАСИРАНИЯ В ДВЕТЕ ГРУПИ НА БАЛКАНСКАТА ЛИГА
 
ИНДИВИДУАЛНА СТАТИСТИКА ОТ БАЛКАНСКАТА ЛИГА СЕЗОН 2009/10
 
ОТБОРНА СТАТИСТИКА ОТ БАЛКАНСКАТА ЛИГА СЕЗОН 2009/10
 

Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи