Коешинов: Познаваме се добре с Ямбол


Коешинов: Познаваме се добре с Ямбол
Черноморец приема Ямбол в събота (Bourgasfootball)
15-10-2009 12:37 | Черноморески фар

След броени дни обновеният баскетболен отбор на Черноморец посреща тима на Ямбол в домакинска среща от първия кръг на националната баскетболна лига. Мачът ще бъде официален дебют на новият треноьр на бургазлии - Дечо Коешинов.

 

Ръководството на клуба даде пресконференция преди мача с „Ямбол" в зала „Бойчо Брънзов". На нея присъстваха треньорът Коешинов и президента на черноморци Димо Костов. Коешинов сподели, че настроението в отбора е добро, въпреки някой дребни проблеми свързани с играчи на тима. Стана ясно, че Димитър Рошманов ще се подложи на две операции. Капитанът на бургазлии ще легне под ножа заради херния и проблеми с адукторите. Очаква се гардът да се върне обратно на игрището в началото на 2010 година. „От както разбрах за положението на Рошманов, мисля кой да избера за негов заместник. Говорих и с момчетата, като най-вероятно ще се спра върху Минчо Алексов. Той безспорно е най-опитния играч на „Черноморец". Смятам, че той заслужава да поведе отбора", заяви Коешинов относно избора на капитан. Треньорът на черноморци заяви още, че основната цел на тима е да играят на ниво. Това ще важи не само за домакинските мачове, но и за тези навън.

 

Относно това, дали могат да се изненадат с нещо отборите на „Черноморец" и „Ямбол", Коешинов заяви че и двата тима се позначват отлично. „Наблюдавали сме техни мачове. Аз и треньора на ямболии Иван Чолаков сме много добре запознати един с друг. Стила на игра, който той налага се доближава доста до моите възгледи. Очакваме срещата с нетърпение и се надяваме да се получи един добър мач", допълни наставникът на бургазлии.

От „Черноморец" се оглеждат и за още един гард. Липсата на Рошманов е осезаема. От тима разполагат с негов заместник в лицето на Пламен Алексиев, но и ако той се контузи, нещата стават сложни. От ръководството разкриват, че са влезли в разговори с младо момче, но засега отказват да коментират с подробности. Все пак, при спешен случай черноморци ще разчитат на младия Трифон Ботев. Гардът играе за дублиращия тим на бургазлии.

От пресконференцията стана ясно още, че дубльорите на баскетболния „Черноморец" ще играят от 15.00 ч., всеки път когато пърият има мач. Треньор на дублиращия отбор ще бъде Димитър Ставрев.

За домакинската среща на „Черноморец" отпада и Бойчо Брънзов, който не в състояние за игра, след нелеп битов инцидент. Асен Саралийски също е под въпрос, но в деня на мача, ще бъде взето решение дали той ще играе.

Президентът на бургазлии - Димо Костов, разкри че на полувремето са подготвени изненади за публиката. Една от тях вероятно ще е мажоретен състав, а другата възможност е 10 годишни деца, който ще играят баскетбол през 15 минутната пауза. От „Черноморец" пускат и в продажба абонаментни карти за редовните зрители. Всеки, който желае да закупи такава, може да го направи в канцеларията на клуба, срещу сумата от 26 лв. С тази карта могат да се гледат всички домакински мачове, а те ще бъдат най-малко четиринайсет. За всяка домакинска среща ще има забрана да се внасят бутилки и кутии с газирани напитки, с цел да се предотвратяват евентуални глоби за хвърлени предмети. Предвидено е и да се поставят допълнителни столове зад кошовете и така да се увеличи капацитета на залата. Мачът „Черноморец" - „Ямбол" е тази събота от 18.00 ч., в зала „Бойчо Брънзов".


Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи