Илиян Евтимов с трофей в първия си мач в Кипър


Илиян Евтимов с трофей в първия си мач в Кипър
Илиян Евтимов (сн. BulgarianBasket.com)
16-10-2009 10:02 | Gong.bg

Българският баскетболист с френски паспорт Илиян Евтимов направи страхотен дебют за новия си отбор АЕЛ Лимасол. Той изигра силен мач, а АЕЛ спечели Суперкупата на Кипър, след победа над шампиона АПОЕЛ със 70:65.  
 
Евтимов бе един от двамата топреализатори за АЕЛ с 14 точки, към които добави и четири борби. Илиян се отчете с четири тройки. Освен него 14 отбеляза и Палалас.  Само до преди няколко дни Илиян Евтимов се подготвяше с българския Левски, но добрата оферта от кипърския тим го изпрати на Острова на Афродита. Както изглежда, новият му отбор ще играе сериозна роля в местното първенство, с обновен състав и големи амбиции.  
 
Двубоят за Суперкупата бе интересен и оспорван, като до последно победител можеше да стане всеки един от двата отбора. След края на третата част АЕЛ съумя да дръпне с пет точки, което се оказа и решаващо в мача.  Срещата бе съпроводена и с немалко грозни сцени, като феновете на АПОЕЛ заринаха терена с хвърлени предмети, когато баскетболистите на АЕЛ отидоха да поздравят своята публика.
 
Полицията трябваше да се намесва, а децата бяха изведени от залата, заради пусната димка. Награждаването се забави, докато нещата се уталожат, паркетът бъде почистен, и повечето ултраси напуснат залата.
 

Извън съоръжението също имаше ексцесии, като привърженици на АПОЕЛ палеха факли и хвърляха камъни, и с това нанесоха доста щети. Властите съобщиха, че има няколко леко ранени фена, а сред арестуваните има и 16-годишно момче.


Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи