Летящ старт за Рилски спортист


Летящ старт за Рилски спортист
Рилски спортист (сн. BulgarianBasket.com)
17-10-2009 12:00

Рилски спортист стартира успешно тазгодишната си кампания в женската А група след като победи с разлика от 26 точки - 63-37 като гост във Варна отбора на Черно море Одесос. С този мач официално бе даден старта на шампионатите в България за сезон 2009/10.
 
Срещата започна в шеметно темпо за домакините от Черно море Одесос, които поведоха с 12-0 след първите 4.38 минути игра. Това обаче се оказаха единствените техни силни минути в тази среща. Първият кош за Рилски спортист през това първенство вкара Еми Ушагелова, която намали до 12-2, а до края на тази първа десетка гостенките от Самоков не само свалиха разликата, но и изравниха резултата до 15-15.
 
През втората част момичетата на Красимира Банова взеха контрол над срещата и след много добра защита допуснаха само 4 точки до почивката. Закономерно между двете полувремена Рилски спортист вече имаше преднина от 34-19.
 
Същото се повтори и веднага след почивката. Варненки трудно намираха път към коша на Рилецо и отново успяха да отбележат отново едва само 4 точки. Това предопредели изхода от срещата, тъй като двата тима влязоха в последната четвърт при вече разгромен резултат от 56-23 в полза на гостуващия тим. Това позволи на двамата треньори да използват в  последната четвърт всички налични баскетболистки, а радващото в тази среща бе факта, че средната възраст и на двата тима е 17 години. След като последната част се доигра, а варненки я спечелиха с 14-7 в края резултатът на светлинното табло спря на 37-63 в полза на Рилски спортист.
 
Отличиха се Еми Ушагелова и Виолина Кочева с по 16 точки, Моника Тодорова (три тройки) добави 13, а Вероника Истилянова остана с 10.
 
За Черно море Одесос Николета Димитрова завърши с 10 точки, но единствена от тях накрая бе с двуцифрен точков актив. Тя отбеляза и двете тройки за варненския тим в тази среща.

ПЪЛНА СТАТИСТИКА ОТ МАЧА ЧЕРНО МОРЕ ОДЕСОС – РИЛСКИ СПОРТИСТ
 

ПРОГРАМА И РЕЗУЛТАТИ ОТ А ГРУПА ЖЕНИ
 

ВРЕМЕННО КЛАСИРАНЕ ОТ А ГРУПА ЖЕНИ
 

ИНДИВИДУАЛНА СТАТИСТИКА ОТ А ГРУПА ЖЕНИ
 

ОТБОРНА СТАТИСТИКА ОТ А ГРУПА ЖЕНИ

Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи