Лукойл Академик победи Левски при младежите


Лукойл Академик победи Левски при младежите
Александров атакува (сн. BulgarianBasket.com)
17-10-2009 17:48

Младежите на Лукойл Академик победиха тези на Левски в първия кръг от Дублиращата лига на страната. Те играха по-добре през по-голяма част от срещата и заслужено накрая се поздравиха с убедителен успех – 71-53. Възпитаниците на школата на Левски водеха само в началото на мача, но постепенно символичните гости изравниха и дори в края на първата четвърт поведоха с 18-15. Оттам до края разликата непрекъснато растеше в полза на Лукойл Академик, а през второто полувреме разликата дори стигна и 22 точки в тяхна полза.
 
Интересен факт от срещата е, че играчите на Левски надскочиха съперника си и взеха с 13 борби повече от него – 38 срещу 25. Но те вкараха едва в 4 от стрелбите си от тройката или само 23.5 %. Баскетболистите на Левски, водени от Иван Гогов, който бе подпомаган и от старши треньорът на мъжкия отбор Константин Папазов направиха 32 технически грешки, които беше трудно да бъдат превъзмогнати.
 
Четирима баскетболисти за победителите завършиха с двуцифрен точков актив. С най-много се отчете Владислав Шуранов – 15, следван от Диан Парушев с 13 отбелязани точки. Последният, който идва от школата на Ямбол бе и най-полезен играч за Лукойл Академик след като добави още 5 борби и 4 отнети топки за 23 минути игра. Добре игра и Планимир Дафинов, който въпреки 6-те грешки завърши с 12 точки, 5 асистенции и 5 отнети топки.
 
За Левски силен мач за Васил Александров, който вкара 13 точки, грабна 9 борби, подаде 6 завършващи подавания и направи 3 „чадъра”. Той обаче направи и 8 грешки в срещата. Алекс Симеонов добави по 9 точки и 9 борби, а Ангел Мавродиев се отчете също с 9 точки, 3 овладени топки и по 2 асистенции и отнети топки.
 
Следващата седмица младежите на Левски гостуват във Варна на Черно море, докато тези на Лукойл Академик ще играят у дома с Рилски спортист от Самоков.

ПЪЛНА СТАТИСТИКА ОТ МАЧА ЛЕВСКИ – ЛУКОЙЛ АКАДЕМИК (МЛАДЕЖИ)
 

ПРОГРАМА И РЕЗУЛТАТИ ОТ ДУБЛИРАЩА ЛИГА (МЛАДЕЖИ)
 

ВРЕМЕННО КЛАСИРАНЕ ОТ ДУБЛИРАЩА ЛИГА (МЛАДЕЖИ)
 

ИНДИВИДУАЛНА СТАТИСТИКА ОТ ДУБЛИРАЩА ЛИГА (МЛАДЕЖИ)
 

ОТБОРНА СТАТИСТИКА ОТ ДУБЛИРАЩА ЛИГА (МЛАДЕЖИ)

Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи