Черноморец разгроми Ямбол, стартира успешно дебюта си в лигата


Черноморец разгроми Ямбол, стартира успешно дебюта си в лигата
Черноморец победи с разлика (Bourgasfootball.com)
17-10-2009 21:17

Черноморец Бургас започна с разгром участието си в Националната Баскетболна Лига при мъжете и след 100-77 срещу Ямбол излезе начело в класирането след първите три изиграни срещи от новия шампионат. Дечо Коешинов, който до миналия сезон бе помощник на Иван Чолаков в Ямбол, стартира с много голяма победа в елита на баскет-шампионата и то именно срещу бившия си колега. За гостите участие не взе националът Димитър Ангелов, който не е бил уреден за старта на първенството поради това, че не е получил разрешение от предния си клуб Лукойл Академик. Това обаче не е голямо извинение за гостите от Ямбол, които вече имат прекалено дълга скамейка и достойни заместници при липса на някои от титулярите. Те получиха ухапване от "акулите", които още на старта показаха, че няма да бъде лесно на нито един тим срещу тях.
 
Началото на срещата бе равностойно. Двата отбора редуваха кош след кош, като до края на първата част лидерството се сменяше след почти всяка атака. От осмата минута натам обаче Черноморец дръпна с повече от две-три точки и до края на мача не изпусна преднината си. Домакините дори излязоха с девет точки напред след първите десет минути.

Веднага след началото на втората част предината им стана двуцифрена. Играчите на Черноморец играеха много вдъхновено и, въпреки че в един момент ямболии свалиха пасива си до пет точки, това не пречупи домакините и те отново успяха да направят добра серия, след която поведоха с 12 точки за 20 минути игра.

Двубоят бе окончателно решен през третата част. Домакините играеха много силно в нападение и гостите нямаха отговор за атаките им. Почти всичко в играта на Черноморец се получаваше, а от това естествено се вдигаше и разликата. Така тя мина границата от 20 точки, а в края на третата част дори стана 24.

Така последната част остана да се изиграе единствено и само за протокола. Победителят в мача вече бе ясен, а за старши-треньора на домакините Дечо Коешинов това бе шанс да пусне в игра всички свои състезатели. За бургаската публика пък това бе възможност да види в игра в НБЛ син и баща - 39-годишният Минчо Алексов записа минути в срещата заедно със своя син, Ростислав, а в края на мача всички играчи и почитатели на домакините се радваха на този категоричен успех, който донесе възможно най-добрия старт на тима в дебюта му в баскетболната лига.

Американецът Брус Браун бе над всички в мача записвайки 25 точки и 13 борби. Бившият играч на ямболии Мартин Дурчев също игра силно и завърши с 23 точки, а ветеранът Дуейн Мортън имаше не малък принос за успеха със своите 13 точки и 13 борби.

За гостите на ниво се представи единствено Майкъл Ърл с 25 точки и 9 борби. Донякъде се понрави и играта на Павел Маринов, който завърши със 7 точки и 13 борби, но определено играчите се представиха слабо и ще трябва да си извадят поуки след този мач.

Следващата седмица бургазлии пътуват за Плевен, където ще срещнат местния Спартак, а за Тунджа предстои тежко гостуване в Ботевград на Балкан.

ПЪЛНА СТАТИСТИКА ОТ МАЧА ЧЕРНОМОРЕЦ – ТУНДЖА ЯМБОЛ
 
ПРОГРАМА И РЕЗУЛТАТИ ОТ НБЛ – МЪЖЕ, СЕЗОН 2009/10
 
ВРЕМЕННО КЛАСИРАНЕ ОТ НБЛ – МЪЖЕ, СЕЗОН 2009/10
 
ИНДИВИДУАЛНА СТАТИСТИКА ОТ НБЛ – МЪЖЕ, СЕЗОН 2009/10
 
ОТБОРНА СТАТИСТИКА ОТ НБЛ – МЪЖЕ, СЕЗОН 2009/10


Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи