Младенов: Отборът знае кой е лидерът


Младенов: Отборът знае кой е лидерът
Георги Младенов (сн. BulgarianBasket.com)
17-10-2009 22:17 | Gong.bg

„Изиграхме добър мач и смятам, че в повечето от мача бяхме по-активни и доминирахме”, заяви старши треньорът на баскетболния ни шампион ЛукОйл Академик Георги Младенов след победата над Левски на старта на шампионата.

„Бяхме надиграни във второто полувреме. Поздравявам Левски, че показа характер да се върне в мача. Изиграхме много добри 25 минути в защита. Нервен мач. Доволен съм от победата, но не на 100%. Накрая разрешихме на Левски от 26 точки да стане 8 точки разликата. В подготовката Ърнест Браун не беше на ниво, но днес изигра добър мач преди да се умори. Не съм доволен напълно от Ръсел Уолкър. Не може гард от неговия калибър да има повече грешки от асистенции. Днес добре игра Айзък Уелс, но се загуби в един момент, когато всички топки започнаха да минават през Тодор Стойков. Като че ли отборът знае кой е лидерът и иска на негов гръб да печелим, както и се получи. Започнахме да държим топката по 15 секунди и загубихме острота. Играхме нещо половинчато през втората част”, коментира още Гошо Младенов и допълни:
„За Тошко какво да ви кажа? Ако някой може да каже повече... Няма какво да говоря за Тошко. Изигра поредния си добър мач. Доволен съм от Христо Николов. Задачата, която му бе поставена я изпълни от начало на 100%, а после си помисли, че е в НБА и се разсея. Чавдар Костов трудно се връща след контузия. Сега трябва да върнем и Марко Джерасимович. Ники Върбанов се включи добре, той игра добре на турнирите. Малко използвахме Веско Веселинов, но тук целта все пак е да се побеждава и няма как всички да играят по равно.”

На въпрос дали не съжалява за неучастието в Европа Младенов каза:
„Темата за евротурнирите не е моя тема. Това са решили от ръководството, това правим. Много неща има да се работят още. Ако някой от нашите два тима си помисли, че ще отидем в провинцията и ще се разходи- ще получи силен шамар. Там се решава кой какъв е и колко струва. Този мач ни дава самочувствие за работа, а и на Левски още повече. Нямаше скандали. Много неща леко се преекспонират.”

Коментари
winbet
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи