Стойков: Докато аз играя, ще се съобразяват с Лукойл


Стойков: Докато аз играя, ще се съобразяват с Лукойл
Тодор Стойков (сн. BulgarianBasket.com)
17-10-2009 22:30 | Gong.bg

Капитанът на Лукойл Академик Тодор Стойков направи отличен мач срещу Левски и за пореден път бе в основата на успеха на „студентите”. Воденият от Георги Младенов тим изигра страхотни минути в зала „Универсиада”, и доказа, че е основен фаворит за титлата.
 
„Моята форма не е важна, важното е, че отборът стартира добре. Мисля, че стартирахме по един добър начин,” скромно отбеляза Стойков, който днес бе най-полезен за Лукойл. „За нас няма значение дали сме спечелили всичките мачове, или срещу кого играем. Важното е да станем шампиони. Миналата година на финала играхме с Черно море. Нашата цел е да печелим всеки мач, за да можем накрая да станем шампиони,” добави капитанът, наблягайки на факта, че Левски не е специален дразнител за отбора му.
Запитан докога той ще е основният двигател на Лукойл, Стойков бе откровен:„Явно мога още. Лошото е, че не се вижда друг в българския баскетбол. Помагаме, имаме млади момчета, които трябва да се развиват. Ще им помагам колкото мога, така съм приел нещата. Тези четири момчета, които са българите, младите в нашия отбор, те са бъдещето на българския национален отбор. Дал съм дума, и пред президента, и пред треньора, да им помагам, да им давам кураж. Мисля, че днес и четиримата се включиха много добре. Имаш шанс да развитие, дано да тренират, да слушат по-големите, аз съм убеден, че те ще успеят.”

„Нямаме проблеми, разбираме се перфектно. Нещата се получават, дано така да продължаваме и занапред,” сподели топреализаторът на „студентите” за отношенията си със старши треньора Георги Младенов.

„Докато аз играя, другите отбори първо ще се съобразяват с нашия отбор, защото ние ще сме фаворит,” отсече Стойков.

Относно съперника Левски, той завърши:„Изненада ме, бяха явно по-притеснени. Те имат потенциал, млади момчета, добри чужденци, убеден съм, че ще се разгърнат през сезона. Но мен не ме интересуват другите отбори, а само Лукойл Академик и играта на нашия отбор.”

Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи