НСА спечели „студентското” дерби


НСА спечели „студентското” дерби
НСА Делта спечели (сн. BulgarianBasket.com)
17-10-2009 23:34

Набралият скорост от квалификацията за влизане в Националната женска лига отбор на НСА Делта изигра силен мач като домакин и победи Академик София с 83-57. Момичетата на Цанко Цанков поакзаха по-добра обиграност и главно чрез три от своите състезателки доминираха, най-вече в подкошието.
 
Състезателките на НСА използваха първата четвърт, за да натрупат комфортна преднина от 15 точки (29-14), а в дебюта си в А група момичетата на Ели Станкова изиграха равностойна втора четвърт. На почивката НСА водеше с 46-32, а през второто полувреме ситуацията се повтори. Силна трета четвърт за НСА, а Академик спечели последната с точка разлика. Все пак накрая резултата бе в повече за НСА Делта –  83-57.
 
Триото Мария Цанкова, Мария Рангелова и Анита Димитрова вкара общо 61 точки или с няколко повече от целия тим на Академик. Цанкова завърши с 28 точки и 10 борби, Димитрова също направи дабъл дабъл с 12 точки и 10 овладени топки, докато най-полезна и с най-голям коефициент бе Рангелова – 21 точки, 7 борби и 2 отнети при много висок процент на стрелба – 10 от 14 за общ коефициент от 25.
 
От другата страна голямата тежест, както и се очакваше падна върху Станислава Станкова. Въпреки, че бяха хвърлени големи усилия за опазването й, нисичкият гард завърши с най-много точки в мача – 33, а също така хвана 2 борби и отне 2 топки. Добре игра и Антония Загорова, която вкара 12 точки и хвана цели 15 отскочили от таблото топки. За съжаление на треньорът Ели Станкова само тези две състезателки завършиха с двуцифрен точков актив, а за нещо повече от почетни загуби е нужна по-голяма подкрепа от останалите баскетболистки на завърналия се в А група тим.
 
Академик София почива в следващия кръг, а на 31 октомври приема у дома в София един от фаворитите за първото място – Рилски спортист от Самоков. Именно в Арена Самоков следващата неделя ще гостува победителят от днешната среща – НСА Делта.

ПЪЛНА СТАТИСТИКА ОТ МАЧА НСА ДЕЛТА - АКАДЕМИК СОФИЯ
 
ПРОГРАМА И РЕЗУЛТАТИ ОТ А ГРУПА ЖЕНИ
 
ВРЕМЕННО КЛАСИРАНЕ ОТ А ГРУПА ЖЕНИ
 
ИНДИВИДУАЛНА СТАТИСТИКА ОТ А ГРУПА ЖЕНИ
 

ОТБОРНА СТАТИСТИКА ОТ А ГРУПА ЖЕНИ
 

Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи