Отлични българки в Италия


Отлични българки в Италия
Йорданова с 22 точки за Орвието
18-10-2009 11:18

Бившата състезателка на Лукойл Нефтохимик и Дунав Еконт Даниела Георгиева продължава със силните си изяви в италианската втора лига. След като миналата седмица вкара 27 точки за първата победа на своя нов тим Алгеро като гост, снощи Георгиева отново бе на висота и завърши с 18 точки. За нейно съжаление те се оказаха недостатъчни, а Алгеро претърпя втора загуба за сезона, този път от Роби Профуми Боргротаро със 69-73. Българката получава доверието на треньорското ръководство, стартира във всеки мач и вчера игра 38 минути. Тя добави още 3 борби и 2 асистенции.
 
Също във втората италианска Лига, но в така наречената южна част Лиляна Илиева с Фотоаматоре Флоренция загуби с 48-79 като гост на Порто Сан Джорджо. Илиева игра 26 минути и бе най-резултатна с 11 точки, а освен това хвана и 6 борби.
 
Роксана Йорданова пък избухна с 22 точки и бе най-добра за победата на Орвието над Наполи с 50-39 в същата лига. Това бе трети пореден успех за Орвието, което ги прави еднолични лидери в класирането към този момент.
 
В първа лига отлично се представя и сръбкинята с български паспорт Таня Чиров. Тя отбеляза 16 точки за 29 минути за втората победа на Приоло от началото на шампионата, този път като гост на Наполи Баскет Вомеро със 70-59.

Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи