Успешен уикенд за българките в Испания


Успешен уикенд за българките в Испания
Отборът на Златанова (сн. cbislascanarias.com)
18-10-2009 12:18

Три от българките в Испания записаха победи след като бяха основни фигури за своите тимове. Елена Янкова вкара 11 точки и взе 6 борби за драматичния успех на Чахеба 04 над Ола Аламеда Осуна със 79-77. Това бе трета победа от началото на сезона за Янкова и компания, а без загуба наред с тях е единствено Универсидад Дел Васко.
 
Христина Иванова пък вече има победа в Испания. След като загуби първите си два мача, отборът на Арос записа първи успех, при това като гост на Екстремадура Касерес със 69-66. Бившото крило на Рилски спортист игра като титуляр 36 минути и половина и завърши с 13 точки, от които 3 тройки. Освен това Иванова бе и на крачка от дабъл дабъл – 9 борби, от които една в нападение.
 
Веселка Тодорова също имаше успешен уикенд, а нейният Екстругаса победи Пабелон Оуренсе в един доста резултатен мач с 85-76. Тодорова вкара 8 точки и хвана 4 борби, но игра само 14 минути преди да излезе за 5 лични нарушения. Екстругаса има две победи от три срещи.
 

В елтината лига на испанското първенство Жаклин Златанова игра отлично и завърши с 12 точки за 25 минути, но нейния Гран Канария загуби с 65-70 от Селта Индепо. Това бе втора загуба от два изиграни мача за тимът на Златанова, а в сряда те ще търсят първи победа при домакинството си на Кади Ле су. Днес на терена на Аргон Уни Жирона излиза другата българка в най-доброто първенство на Испания Евелина Гунева. Нейният Реал Каное търси втора победа от началото на шампионата.


Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи