Овергаз взе "софийското" дерби срещу НСА


Овергаз взе "софийското" дерби срещу НСА
Филипов в атака (сн. BulgarianBasket.com)
18-10-2009 20:44

Силно второ полувреме на вицешамиона от миналогодишния шамионат на А група Овергаз им помогна да измъкнат победата в залата на НСА срещу едноименния отбор. След едно полувреме игра момчетата на Овергаз губеха с 38-52, но в крайна сметка успяха, макар и трудно да се наложат с 90-86.
 
За Овергаз дебют направи гардът Димитър Филипов, който премина в този отбор от шампиона Лукойл Академик. Освен него, първи мач за Овергаз изигра Живко Стоянов, който премина през ЦСКА и Лукойл Академик. Очаква се следвщата седмица това да стори и друг талант от школата на „студентите” – Пламен Христов.
 
След една оспорвана първа четвърт (22-20), играчите на Румен Трендафилов изиграха по-добре втората четвърт и дръпнаха с 14 точки и между двете полувремена резутлатът бе 52-38 в полза на домакините от спортната академия. През второто полувреме нещата се обърнаха в полза на гостите и мачът се завърза, което бе факт и до самия край. Двубоят бе много нервен през цялото време, а в него бяха отсъдени и 4 технически нарушения. Това бе първа среща за двата отбора за този сезон, но въпреки това на моменти те показаха добри изпълнения и нелош баскетбол.
 
Самият финал на мача бе много интересен, а в него и двата тима имаха шанс да победят. Гостите от Овергаз имаха повече късмет и концентрация в последните секунди и измъкнаха ценна победа. При 85-85 Михаил Танев от Овергаз вкара тройка и изведе отбора си напред с 88-85. Ивайло Константинов бе фаулиран, вкара първия наказателен удар и пропусна умишлено втория. Играчите на Овергаз обаче си овладяха борбата и Ивайло Василев бе точен на два пъти за крайното 90-86 в полза на гостите.
 
Константинов бе най-добрият играч за НСА и завърши с коефициент 31 след като показа висок процент на стрелба – 4/5 за 2 точки, 2/2 за 3 и 7/8 от наказателната линия за общо 21 точки. Той добави 7 асистенции, 4 отнети топки и 3 борби. Радослав Колев добави 18 точки и 6 овладени топки, а Димитър Търпанов 15 точки и също 6 борби.
 
Ивайло Василев вкара най-много за Овергаз – 16 точки, а той също грабна и 7 борби. Михаил Танев и Димитър Филипов добавиха по 14 точки, а Живко Стоянов се отчете с 12 точки и 7 борби. Танев бе безпогрешен от зоната за три точки – 4 от 4.
 
Следващата неделя и двата отбора имат домакински срещи – НСА срещу Дунав 2007, докато Овергаз посреща Спортист Своге. НСА успя да изненада русенци през миналия сезон, докато Овергаз победи на два пъти с лекота Спортист Своге и едва ли ще имат проблеми и този път.
 
ГАЛЕРИЯ ОТ СРЕЩАТА НСА-ОВЕРГАЗ

ПЪЛНА СТАТИСТИКА ОТ МАЧА НСА – ОВЕРГАЗ
 

ПРОГРАМА И РЕЗУЛТАТИ ОТ А ГРУПА-МЪЖЕ, СЕЗОН 2009/10
 

ВРЕМЕННО КЛАСИРАНЕ ОТ А ГРУПА-МЪЖЕ, СЕЗОН 2009/10
 

ИНДИВИДУАЛНА СТАТИСТИКА ОТ А ГРУПА-МЪЖЕ, СЕЗОН 2009/10
 

ОТБОРНА СТАТИСТИКА ОТ А ГРУПА-МЪЖЕ, СЕЗОН 2009/10


Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи